HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

  
1) Avondcursus Tantra, verdieping. 6 avonden,
 
start 9 januari 2020.

Data en tijden verdiepings groep: 

Data:  9/1, 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2.

Tijd: 19:30 - 22:00. De cursus worden gegeven in Djoj in Rotterdam.

Kosten:

€ 150,- voor de complete cursus van 6 avonden

Aanmelden kan via dit formulier

 Bij deze cursus gaan we er vanuit dat je enige ervaring hebt. Belangrijk is of je zelf het gevoel hebt dat je in deze cursus past, je kunt hierover ook met ons overleggen.

We zoeken de verdieping in de thema's verlangen, liefde en non-dualiteit. We doen zoals altijd geen seksuele handelingen, maar een aantal oefeningen zullen wel min of meer naakt gedaan worden. We bouwen dit wel zorgvuldig op, waarbij je altijd je eigen grenzen kunt aangeven: niets moet. Een belangrijk onderdeel van deze cursus zijn de tandava en kashmirische massage, die we op 2 avonden zullen doen. De verdieping in deze cursus is ook een voorbereiding op deze massage, zodat je deze op een liefdevolle en respectvolle manier met elkaar kunt delen.

De tandava is een meditatieve dans waarin je diep in jezelf kunt keren. Vervolgens breng je dat gevoel in contact in de unieke kashmirische massage waarin je - nog steeds binnen je eigen grenzen - leert om contactgericht, vanuit liefdevolle aandacht de massage te geven. In een soort trage meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van de ander, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. Daarbij beweegt degene die ontvangt mee vanuit zijn of haar rol in de dans. Dan wordt de massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen, ieder vanuit de eigen rol. Hierin kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit in jouw leven zou kunnen zijn.

De cursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.  

2. Avondcursus Tantra, het verlangen naar verbinding.

10 avonden, start 20 februari 2020. 

Data en tijden avondcursus winter/voorjaar 2020: 20/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5.

Tijd: 19:30 - 22:00. De cursus worden gegeven in Djoj in Rotterdam.

Kosten:

€ 250 voor de complete cursus van 10 avonden

Via dit formulier kun je inschrijven voor deze groep 

Reactie van een deelnemer: Ik vond het heel prettig dat jullie, mede door jullie persoonlijk openheid, een warme en veilige sfeer wisten te creëren. De avonden waren voor mij zowel heerlijk als confronterend en leerzaam. Een waanzinnig mooie combinatie vind ik dat. Enorm bedankt hiervoor. Ik probeer het zo veel mogelijk toe te passen en eigen te maken. In dit geval geniet ik van het verlangen naar meer en hecht wel aan het resultaat. Dus tot ziens!

De avondcursussen zijn voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Een goede samenvatting van ons tantra verhaal staat in het volgende artikel van Jan: 

Tantra. Genieten van je verlangen (gepubliceerd in ParaAstro, 2010)

Dit is verder uitgewerkt in de boeken Tantra, het verlangen naar verbinding en Vrijen in verbinding, zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra

De avondcursus Tantra, het verlangen naar verbinding bestaat uit 10 donderdagavonden. De cursus biedt de kans om ons complete programma mee te maken. We bouwen het zorgvuldig op, zodat je de kans krijgt om tantra stap voor stap in je leven te integreren. De avondcursus is geschikt voor beginners, maar kan ook heel interessant zijn om je kennis en ervaring van tantra te verdiepen. Sommige deelnemers doen meerdere keren mee en ontdekken dat dit een enorme verdieping geeft van tantra in je dagelijks leven.

De cursus is ook een kans om mensen te ontmoeten, zowel tijdens de workshops als met een drankje aan de bar na afloop. Het is bijzonder om zo dit proces met andere mensen te delen.

De essentie van tantra gaat voor ons over verlangen. Tantra zet het verlangen in op het pad van spirituele groei. Je leert te ontdekken dat je kunt genieten van het verlangen, dat verlangen niet onbewust uitgeleefd hoeft te worden, en ook niet verdrongen hoeft te worden. Het gevoel van verlangen op zich kan een prettig gevoel zijn. Wanneer je helemaal aanwezig kunt zijn in dit gevoel van verlangen, kun je in vrijheid kiezen wat je daarmee doet.

In de workshops verkennen we de mogelijkheden om te leren genieten van het seksuele verlangen, en deze energie vervolgens te leren transformeren naar liefde, mededogen en meditatie.

We doen in de workshops geen seksuele handelingen, maar werken met ademhalingstechnieken zoals de inner flute en andere tantrische rituelen. In deze oefeningen wordt het mogelijk te ervaren hoe je levens- of seksuele energie bewust gemaakt kan worden, hoe je kan leren daar een toeschouwer van te zijn zodat je vrijer wordt in de keuze hoe je deze energie leeft, en dat je ten slotte kunt ervaren hoe de energie kan verstillen in een extatische vorm van tantrische meditatie.

De tantrische transformatie beïnvloedt niet alleen je liefdesleven, maar kan op alle gebieden van je leven leiden tot meer inzicht, vrijheid, genieten en open, liefdevolle contacten met anderen.

De cursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Informatie voor beide avondcursussen:

We werken met lichaamswerk, grounding, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen.

We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden.

De avondcursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Het nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde van ons kan gebruikt worden als cursusboek.

Locatie:

Djoj, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam.

Djoj is een fantastische plek waar we al bijna 20 jaar cursussen geven en al 10 jaar het tantrafestival. We doen de avondcursus op de donderdagavond: de gezelligste avond van Djoj, je kunt vooraf dineren voor € 10 en na de workshop in de sauna voor € 5. Voor en na de workshop kun je elkaar ontmoeten in het gezellige eetcafé.

Djoj is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ruim 5 minuten lopen vanaf station Rotterdam Noord. Het ligt dicht bij de snelweg en het parkeren is er nog steeds gratis. 
 

Via dit formulier kun je inschrijven voor de 10 avonden cursus 

Aanmelden voor de verdiepingscursus kan via dit formulier