TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Blog

Seksueel correct gedrag heeft fysieke oefening nodig

Voetballen leer je ook niet door een goed gesprek

Donderdagavond 19 oktober voerden een aantal vrouwen een gesprek over seksueel wangedrag bij het televisieprogramma Pauw. De meeste adviezen kwamen er op meer dat er een beter gesprek met mannen gevoerd moet worden en ouders ook een goed gesprek met hun jongens moeten voeren. Vervolgens vroeg een van de vrouwen zich af waarom er geen man bij dit gesprek was.

Zou het kunnen dat gesprekken voeren vooral een heel vrouwelijke manier is om problemen op te lossen? En dat ons onderwijs daarin ook erg vrouwelijk geworden is? 

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tantrische relaties: liefdevol leven kun je leren

In het najaar van 2016 komen Saskia en Mathieu bij ons voor een relatie sessie. Ze zitten wat afstandelijk op de bank. Onderweg hadden ze een lastig gesprek en de irritatie is nog voelbaar. Wanneer we doorvragen voelt Saskia zich niet begrepen en vindt Mathieu dat ze te weinig vrijen. Hij heeft ook bespreekbaar gemaakt om eventueel een andere seksuele partner te hebben naast hun relatie. Voor Saskia is dat bedreigend.

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

‘Vrij zijn’ is een gevaarlijke illusie. ‘Controle’ ook.

Er is een derde weg: tantrisch bewustzijnsonderzoek. Dan gaat het niet om wat je doet maar hoe je het doet.

In het septembernummer van Paravisie is een artikel van Jan gepubliceerd over de paradoxale ethiek van tantra: Voorbij goed en kwaad. Je kunt het lezen via deze link.

Hieronder nog een toelichting hierop. 

Lees meer...

Schrijf reactie (13 Reacties)

Chambre d'amour tijdens schrijfweek over mijn nieuwe roman

Eind juli een fantastische schrijfweek gedaan bij Geert Kimpen in Zuid-Frankrijk. De afgelopen jaren heb ik boeken en artikelen in een essayistische stijl geschreven, mijn droom vanaf mijn 16e is nog steeds het schrijven van een roman. Deze schrijfweek was daarvoor een fantastische start. De uitdaging is om in de woorden van een van de trainers de 'glazen stolp' van mijn taal te halen, en nog meer mijn gevoel te gaan tonen. Een weg die ik de afgelopen jaren afgelegd heb het behulp van tantra en de liefdevolle steun van Caroline, en nu ga verdiepen in mijn schrijfproces.

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tantra: leven in balans

Het leven lijkt uit tegenstellingen te bestaan: denken of emotie, zin of geen zin, goed of fout, mooi of lelijk, uitreiken of terughouden. Tantra nodigt uit een derde weg te zoeken: het inzicht dat elke tegenstelling een illusie is. Er is altijd een derde weg van liefde en eenheid mogelijk. In een tantrische meditatie kun je deze balans ontdekken.

Lees meer...

Schrijf reactie (1 Reacties)