HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra, genieten van het verlangen

'Jammer genoeg gaat de hele wereld er vanuit dat iedereen weet hoe hij moet liefhebben.
Nergens is dus een opleiding of universiteit die de kunst van de liefde leert.
Vreemd dat het allerbelangrijkste zo verwaarloosd wordt.'

Osho, Liefde en seks

Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda rechtsboven of via deze link 

Volgende activiteiten: 

Door het coronavirus worden onze trainingen aangepast, we zullen hierbij strikt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM volgen, onder meer dat alles op de gewenste 1,5 m. gedaan wordt.

Bij de workshops voor stellen (27 juni), en relatiesessies kunnen de stellen elkaar wel aanraken.

Zaterdag 13 juni, workshop Tantra, het geheim van de liefde, meer informatie via de volgende link: https://www.tantratraining.nl/index.php/liefdestraining

Zaterdag 27 juni, workshop tantrische relaties (alleen voor stellen). Meer informatie via de volgende link: https://www.tantratraining.nl/index.php/workshops-en-lezingen/tantrische-relaties

Donderdag 1 oktober, start avondcursus van 10 avonden, 19:30 uur-22:00 uur. Meer informatie via de volgende link: https://www.tantratraining.nl/index.php/avondcursussen-rotterdam

Op vrijdag 20 november start de nieuwe jaartraining, meer informatie via de volgende link: http://www.tantratraining.nl/index.php/jaartraining 

 

1-7 juni een bijzonder wereldwijd online tantra festival, wij geven hier workshops, en vele bekende internationale tantra trainers. Aanmelden: https://tantrafestival.online/?aff=82. Als je via deze link aanmeldt is de kortingscode code: SECRET   Je krijgt dan 25% korting voor het festival. 

'This festival will be a unique and life affirming experience as well as a powerful gift for the world at an extraordinary time of the global pause.'

 

Podcast met Geel Beelen

Tantra podcast Jan en Caroline met Giel Beelen: van onwetendheid naar kennis, van seks naar levensenergie. Giel: ‘Ik werd al zo gelukkig van de term levensenergie, omdat het seks zoveel breder maakt.’

Hier vind je de video

 

  

Ons nieuwe boek is uit: Tantra, het geheim van de liefde (na al de 2e druk). 

Op dit gedeelte van de website kun je informatie vinden over onze tantratrainingen. Op de pagina Wat is Tantra? staat onze visie op tantra.

Je kunt video's van onze workshops en interviews zien op de pagina Tantra in beeld via deze volgende link

Tantra, het geheim van de liefde

Samenvatting van de visie van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in hun nieuwe boek over het 'geheim van de liefde' en de manier waarop het tantrische boeddhisme kijkt naar liefde en relaties.

Hier vind je de video

Je kunt op deze website gratis artikelen van Jan over tantra downloaden. Jan heeft een aantal boeken geschreven over Tantra en andere onderwerpen, deze kun je bestellen via deze site. Ons nieuwe gezamenlijke boek: Tantra, het geheim van de liefde is in april 2019 uitgekomen.

In de agenda staat een overzicht van het komende programma van onze workshops en trainingen, op de volgende pagina's meer informatie hierover.

Je kunt ons ook inhuren voor een workshop of lezing tijdens een bijzondere bijeenkomst, een feest of een bedrijfsbijeenkomst. Wij stemmen de inhoud af op je vraag, en ook het tarief gaat in afstemming met wat beschikbaar is.

Onze werkwijze en grenzen: in onze workshops zijn er geen seksuele handelingen en wij geven geen tantramassage.

Een mooie samenvatting van het tantraverhaal is te zien in het televisie interview van Arie Boomsma met Jan den Boer.
 
Een tantraworkshop van ons werd uitgezonden  op RTL 5, in het programma Sex Academy, 8 december 2014. Kijk hier deze workshop terug.

Reacties van deelnemers :

Hanneke Wolff, Facebook, 14 december 2017: 'Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die naast het schrijven van boeken een prachtige jaartraining geven. Voor mij de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn en mild worden naar al mijn ervaringen van weleer. Dagelijks pluk ik de vruchten van deze prachtige kloppende reis bij deze twee kanjers!' 

Een deelnemer: 'Ik heb genoten van hoe jullie de cursus hebben gefaciliteerd. Het allermooist vind ik daarvan dat jullie een levend voorbeeld geven van wat jullie hebben overgedragen. 'You walk your talk...'

Meer reacties kun je lezen via deze link.

Ons aanbod:

Voor ons is Tantra is een manier van leven, in onze liefdes relatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven hebben we uitgewerkt in onze trainingen met een doordacht en doorleefd programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainer: sinds 1994 (Jan) en sinds 2008 (Caroline).

Onze primaire inspiratie is het Tibetaans tantrisch boeddhisme, onder meer onze leraar Tulku Lobsang Rinpoche. Wat we geven is een westerse vorm van neo-tantra, met de nadruk op de spirituele kant, waarbij seksuele energie wel geïntegreerd wordt, maar de nadruk ligt op de meditatieve kant daarvan. 

In onze trainingen staan twee thema’s centraal: leven vanuit liefdevolle aandacht en omgaan met verlangen. We beginnen altijd met een oefening, dan een deelronde en dan een uitleg vanuit de ervaring van de deelnemer. Daardoor is het geen theoretisch concept, maar geven we wel betekenis aan tantra, geïntegreerd met de ervaring van de deelnemer. Zo kan tantra onderdeel worden van je dagelijks leven.

In de opbouw van onze trainingen is er eerst veel aandacht voor het vinden van balans en liefdevolle aandacht aan jezelf, zodat je vervolgens respectvol de oefeningen met anderen kunt doen. Er is veel aandacht voor het kunnen en durven stellen van grenzen en het kunnen aangeven van je verlangens. Verder werken we ondermeer met dans, aanraken, ademtechnieken, tantrische rituelen en kashmirische massage.

Ons aanbod: dagworkshops, avondcursussen, een jaartraining van vijf weekenden, een kleinschalige tantrafestival met ongeveer 120 deelnemers (in mei) en een grootschalig tantra festival met ongeveer 300 deelnemers (in november), een tantraweek op een prachtige plek op Ibiza in de zomer, individuele sessies.

We hebben onze visie uitgewerkt in een aantal boeken en een groot aantal artikelen en een aantal video’s. De artikelen en video’s zijn gratis te vinden op deze website. 

 

Wij hopen dat deze site je inspireert om Tantra een onderdeel van je eigen leven te maken.

Tot ziens bij één van onze activiteiten!

Jan en Caroline

Als je helemaal aanwezig bent in het moment
en kunt genieten van het verlangen zonder uitreiken of terughouden
ontdek je dat alle verlangen verwijst naar de liefde
en word je gedragen in de armen van de liefde zelf.