HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Het tantra festival is uitverkocht, je kunt nog op de wachtlijst.

Zaterdag 11 november 2017: het veertiende

Tantra Festival in Djoj, Rotterdam. 11.30-23.30. 

Er zijn geen diners meer beschikbaar voor het Tantra festival.

Het festival kost € 45, een eventueel diner kost € 10 extra.

Locatie: Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam.

Thema: wat is tantra?

Seks of meditatie?

Vrijheid of controle?

Ervaren of studeren?

Wil je je aanmelden voor het tantrafestival op 11 november 2017? Dat kan via dit formulier

Hier vind je het programma

Meld je op tijd aan, het festival van 2016 was een maand tevoren uitverkocht. 

Het tantrafestival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. 

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Er zijn 36 workshops in acht zalen. De afgelopen jaren was het festival uitverkocht met 220 deelnemers en 40 trainers. De inschrijving start om 11.45 uur, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur van 21.15 uur tot 23.00.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Jan zal samen met Caroline ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers.

Thema: wat is tantra?

Er is veel verwarring over de betekenis van tantra. Op het festival willen we voelbaar en begrijpelijk maken dat er ook een positieve zijde aan deze verwarring is: veelzijdigheid. We willen de deelnemers uitnodigen om open en nieuwsgierig op onderzoek te gaan. 

Ter inspiratie thema’s die onder meer aan de orde kunnen komen:

Tantrische bliss: seks of meditatie? Seks en meditatie lijken twee verschillende werelden te zijn. Soms ligt in tantra de nadruk op seks, bij anderen meer op meditatie. Is het mogelijk in tantra deze werelden te verbinden?

Tantrische ethiek: vrijheid of controle? We zien in tantra soms een grote nadruk op vrijheid: vrije liefde, vrij zijn seksualiteit met meerdere partners te delen, de nadruk op geen regels. Daartegenover de traditionele neiging om juist alles onder controle te houden en vast te leggen in regels en overeenkomsten. Is het mogelijk in tantra deze werelden te verbinden?

Tantrisch leren: ervaren of studeren? We zien dat in de reguliere wereld het accent ligt op de rationaliteit en leren en in de spirituele wereld op ervaren en voelen. Is het mogelijk in tantra deze werelden te verbinden?

's Middags zullen we om 15.15 met een aantal trainers een speciale workshop over dit thema organiseren.

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail.

Wil je je aanmelden voor het tantrafestival op 11 november 2017? Dat kan via dit formulier

Hier vind je het programma

Als je meer wilt lezen over onze visie op tantra en het tantrafestival kan dat in het artikel via de volgende link:

Waar tantra werkelijk over gaat. (Gepubliceerd in Djoj krant, juni 2015)
 

 

Datum nog niet bekend:

Festival Tantrische relaties in Djoj, Rotterdam. € 65 p.p., lunch en diner: € 18 p.p.

Je kunt aanmelden via deze link

Het programma van het eerste festival, 30 september 2017 kun je lezen via de volgende link:

Programma Festival Tantrische Relaties

Tantra is een unieke kans om je liefdesrelatie te verrijken. Nu voor het eerst een speciaal Tantrafestival voor stellen of gelegenheids stellen. (Dit festival is dus niet voor singles, je kunt alleen aanmelden als (gelegenheids-)stel). Laat je deze dag meenemen in workshops en geniet van ontmoeten, muziek en lekker eten.

Een kleinschalig festival in vier zalen. Vier stellen gespecialiseerd in tantra en/of relatietrainingen en ervaringsdeskundige in hun eigen relatie gaan dit festival verzorgen: Jan en Caroline, Han en Marita, Anthony en Linda en Inge en Erik.

Het festival gaat ook over ontmoeten, uitwisselen met andere stellen, gesprekken, samen eten. Daarom zowel een lunch als diner. Tijdens de lunch en het diner is er ook de mogelijkheid om live muziek te luisteren in de zalen.


Je kunt voor het festival voor drie workshops kiezen in het volgende programma:

10:30 uur-12:30 uur: workshop 1

12:30 uur-14:00 uur: lunch

14:00 uur-17:30 uur: workshop 2

17:30 uur-19:00 uur: diner

19:00 uur-21:00 uur: workshop 3

Je kunt aanmelden via deze link 

Lees meer over tantrische relaties in het artikel van Jan via de volgende link: Tantrische relaties. Liefdevol leven kun je leren (Onkruid, september 2017)