HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Dit jaar organiseren wij een nieuw festival tantrische relaties op 30 september en het 14e tantra festival, op 11 november. Beiden in Djoj, Rotterdam. 

Zaterdag 11 november 2017: het veertiende tantrafestival in Djoj, Rotterdam. 11.30-23.30. 

Thema: Wat is tantra?

Lees verder hieronder, meld je op tijd aan, vorig jaar was het een maand tevoren uitverkocht.

Wil je je aanmelden voor het tantrafestival op 11 november 2017? Dat kan via dit formulier

Nieuw! Zaterdag 30 september: Festival Tantrische relaties in Djoj, Rotterdam. € 65 p.p., lunch en diner: € 18 p.p.

Je kunt aanmelden via deze link

Het programma is vernieuwd, je kunt dit lezen via de volgende link:

Programma Festival Tantrische Relaties

Tantra is een unieke kans om je liefdesrelatie te verrijken. Nu voor het eerst een speciaal Tantrafestival voor stellen of gelegenheids stellen. (Dit festival is dus niet voor singles, je kunt alleen aanmelden als (gelegenheids-)stel). Laat je deze dag meenemen in workshops en geniet van ontmoeten, muziek en lekker eten.

Een kleinschalig festival in vier zalen. Vier stellen gespecialiseerd in tantra en/of relatietrainingen en ervaringsdeskundige in hun eigen relatie gaan dit festival verzorgen: Jan en Caroline, Han en Marita, Anthony en Linda en Inge en Erik.

Het jaarlijkse Tantrafestival begin november was vorig jaar al een maand tevoren uitverkocht. Er is belangstelling voor meer, daarom organiseren we dit extra festival. In dit festival kiezen we voor meer verdieping dan het Tantrafestival, waardoor het een bijzondere verrijking voor je relatie kan zijn.

Het festival gaat ook over ontmoeten, uitwisselen met andere stellen, gesprekken, samen eten. Daarom zowel een lunch als diner. Tijdens de lunch en het diner is er ook de mogelijkheid om live muziek te luisteren in de zalen.


Je kunt voor het festival voor drie workshops kiezen in het volgende programma:

10:30 uur-12:30 uur: workshop 1

12:30 uur-14:00 uur: lunch

14:00 uur-17:30 uur: workshop 2

17:30 uur-19:00 uur: diner

19:00 uur-21:00 uur: workshop 3

Je kunt aanmelden via deze link 

 

Lees meer over tantrische relaties in het artikel van Jan via de volgende link: Tantrische relaties. Liefdevol leven kun je leren (Onkruid, september 2017)

Zaterdag 11 november 2017: het veertiende tantrafestival in Djoj, Rotterdam. 11.30-23.30. 

Thema: wat is tantra? 

Wil je je nu alvast aanmelden voor het tantrafestival op 11 november 2017? Dat kan via dit formulier

Meld je op tijd aan, het festival van 2016 was een maand tevoren uitverkocht. 

Het tantrafestival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. 

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Er zijn 36 workshops in acht zalen. De afgelopen jaren was het festival uitverkocht met 220 deelnemers en 40 trainers. De inschrijving start om 11.45 uur, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur van 21.15 uur tot 23.00.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Jan zal samen met Caroline ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers.

Thema: wat is tantra?

Een belangrijk uitgangspunt van onze tantra visie en in het boeddhisme is het volgende citaat van Masao Abe:

"Een intellectueel begrijpen zonder oefening is zeker krachteloos, maar oefening zonder leren met het hoofd is al gauw blind."

Voor het festival hebben we alle trainers uitgenodigd om een balans te vinden tussen de ervaring én het betekenis geven aan de ervaring. Er is veel verwarring over de betekenis van tantra. Op het festival willen we voelbaar en begrijpelijk maken dat er ook een positieve zijde aan deze verwarring is: veelzijdigheid. We willen de deelnemers uitnodigen om open en nieuwsgierig op onderzoek te gaan. De trainers zullen in hun workshop of lezing op hun geheel eigen wijze betekenis gaan geven aan tantra, zodat de deelnemers rijk aan ervaring én betekenis weer naar huis gaan.

's Middags zullen we om 15.15 met een aantal trainers een speciale workshop over dit thema organiseren.

Het festival kost € 45, een eventueel diner kost € 10 extra.

Locatie: Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam.

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail.

Wil je je nu alvast aanmelden voor het tantrafestival op 11 november 2017? Dat kan via dit formulier

Hier vind je het programma

Als je meer wilt lezen over onze visie op tantra en het tantrafestival kan dat in het artikel via de volgende link:

Waar tantra werkelijk over gaat. (Gepubliceerd in Djoj krant, juni 2015)