HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Weekend Tantrische relaties, 4-6 oktober 2019

Data en tijden: vrijdag 4 oktober, 18:30 uur een lichte maaltijd, 19:30 uur start, tot zondag 6 oktober 17:00 uur.

Kosten weekend: € 195 per persoon.

Verblijfkosten: € 125 per persoon.

Dit weekend is alleen voor stellen en gelegenheids-stellen.

Hoe kun je de liefde levend houden waar het ooit zo mooi mee begon? In dit weekend starten we bij de liefde en de chemie die de basis van een relatie is en onderzoeken we vervolgens hoe je dit elke keer opnieuw kunt creëren. (Lees verder op deze pagina meer).

In het weekend komen we met nieuwe oefeningen, zodat het ook voor mensen die al veel bij ons gedaan hebben interessant is. En door anderen stellen te ontmoeten, kun je veel van elkaar leren.

We hebben hiervoor een prachtige nieuwe locatie gevonden in Luttelgeest, Het Trefpunt. Een mooie grote zaal en tweepersoons slaapkamers, zodat iedereen een eigen kamer heeft.

Lees meer over tantrische relaties in het artikel van Jan via de volgende link: Tantrische relaties. Liefdevol leven kun je leren (Onkruid, september 2017)

Hier vind je de website van Het Trefpunt

Meld je hier aan


Relaties: chemie én kiezen                                                          

Relaties vragen een investering, zowel als je gelukkig bent samen als wanneer je steeds meer verwijdering voelt. In dit weekend willen we met jullie onderzoeken hoe je elke keer opnieuw de weg naar de liefde kunt vinden. Juist dat gezamenlijk onderzoek in een groep kan heel verrijkend zijn voor je liefdesrelatie: delen en leren van elkaar.

Liefde heeft twee dimensies: de spontane chemie, het gevoel van verliefdheid dat je overvalt én het kiezen voor liefde en jezelf oefenen in een verbindende relatie. Die spontane verliefdheid duurt gemiddeld drie maanden, maar we hebben in onze cultuur de illusie dat dat ‘vanzelf’ er ook de rest van onze relatie moet zijn. Daardoor stellen we te hoge eisen aan elkaar of gaan we snel naar de volgende relatie.

Wij hebben ontdekt dat je het gevoel van liefde elke keer opnieuw kunt creëren, door zelfonderzoek en actieve meditaties. Als je afstand en irritatie voelt, kun je eerst de liefde in jezelf weer ontdekken en je vervolgens daarin verbinden met je geliefde. Zelfs als je geliefde uit contact is, kun je in contact zijn met dit uit contact zijn. Dan ontstaat er een diepgaandere verbinding. En als je verliefd wordt op een ander, kun je ontdekken dat je door die projectie de verliefdheid, het verlangen in jezelf weer ontdekt hebt, en die vervolgens weer kunt verbinden met je eigen partner.

Als de zin in seks verdwijnt, kun je in tantra nieuwe dimensies van seks ontdekken waardoor de hele vraag over zin of geen zin verdwijnt en seks een natuurlijk onderdeel van je relatie wordt, veel rijker dan de spontane lust in die eerste drie maanden. Zo wordt elk probleem, elke strijd en elke vlucht uit de relatie juist een kans om jezelf weer te verbinden in die ene, unieke relatie die ooit begon met die prachtige verliefdheid.

Jan en Caroline schreven dit artikel 'Tantrische relaties, acceptatie en investeren' voor de Djoj-krant, juni 2017.

Meld je hier aan