TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Wie zijn wij?

Jan en Caroline

janencarolineVoor ons is Tantra is een manier van leven, in onze liefdes relatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven hebben we uitgewerkt in onze trainingen met een goed doordacht programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainers.

Verlangen is ons belangrijkste thema en seksueel verlangen is een mogelijkheid voor een krachtige tantrische meditatie. Als je echt vrij kunt zijn in je (seksuele) verlangen ben je vrij én in verbinding. Dan kunt je kiezen om te leven in balans en in liefdevolle vriendelijkheid. 

Wij integreren tantra in ons leven door bewust te leven, een heldere intentie hoe we willen leven en regelmatig oefenen. Dat delen we graag in onze trainingen en individuele sessies.

 

Jan den Boer

janDrs. ir. Jan den Boer (1960) studeerde filosofie (met als bijvak economie) en bouwkunde en is Postural Integration-therapeut. Hij volgde een aantal trainingen op het gebied van tantra, coaching, projectmanagement en boeddhisme. Sinds 1994 geeft hij coaching, therapie en trainingen. Sinds 2004 organiseert hij jaarlijks het Tantrafestival.

Jan werkt als stedenbouwkundig projectleider bij de gemeente Utrecht. Eerder was hij bij de gemeente Den Haag projectleider, leidinggevende en bestuursadviseur. Bij de gemeente Vleuten-De Meern was hij hoofd van een afdeling projectmanagers.

Ook in het onderwijs heeft hij ervaring: hij was twee jaar universitair docent en leidinggevende aan de TU Delft (faculteit Civiele Techniek) en hij geeft gastcolleges, lezingen en workshops aan universiteiten en hogescholen.

Als freelance schrijver publiceerde Jan meer dan 250 artikelen in onder andere Utrechts Nieuwsblad, Bouw, Trouw, Cobouw, NRC Handelsblad, Architectuur.nl, Filosofie, De Blauwe Kamer, Rooilijn en de Volkskrant. 

Daarnaast verschenen van zijn hand zeven boeken:

Tantra. Het verlangen naar verbinding (Bres/De Driehoek, 2004). 
Passie voor de stad (Synthese, 2006). 
Het is tijd voor een liefdesrevolutie (Bert Bakker, 2008). 
Boeddhisme (Ten Have, 2008). 
Vrijen in verbinding. Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken. (Ten Have, 2010).
De stad is van iedereen. Hoe machtsspel, gemakzucht en dogma's onze gebouwde omgeving vormgeven ... en hoe het anders kan. (Elikser, 2012).
Schakel door naar je hart. Het trainen van de vrije wil. (De Driehoek, 2012).

 

Caroline van Wijngaarden

carolineCaroline van Wijngaarden (1963) deed de volgende opleidingen: MBO inrichtingswerk, HBO (bedrijfs-) maatschappelijk werk en Post HBO Rationeel Emotieve Therapie (RET). Caroline begeleidt bij Abrona mensen met een beperking.

Caroline volgde een aantal trainingen op het gebied van persoonlijke groei en tantra, onder meer de jaartraining Intens leven bij Jorien Vossen, een Tantraweek bij Carla Verberk en Remmelt van Kleef, de training Vrouwelijke Leiderschap bij Phoenix en De Verdieping en Centour bij Venwoude.

 

 

 

 

Algemene informatie Jan:

Zorgverlenersnummer: 90-024987. 

Praktijkcode: 90-003860. 

KvK Utrecht: 30260311

Beroepsvereniging

Lid van de beroepsvereniging SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor  Lichaamsgeorënteerde (Psycho)therapie).

Geregistreerd: 

RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, licentienummer 408003R

Klachtenprocedure

Als therapeut in de complementaire gezondheidszorg moet ik mij houden aan de gedragsregels van mijn beroepsvereniging en aan de algemene wettelijke bepalingen. Het kan voorkomen dat een cliënt of deelnemer die bij mij in behandeling is of is geweest, ontevreden is. Als een klacht binnenkomt, zal ik altijd zo snel mogelijk en uiterlijk binnen een week contact opnemen. (Tijdens een vakantieperiode kan deze termijn  maximaal 4 weken zijn). Als het voor de klacht nodig is om eerst onderzoek te doen voordat contact opgenomen kan worden, wordt de cliënt  daarover binnen een week (of bij vakantie binnen maximaal vier weken) in kennis gesteld, waarbij het uitstel wordt toegelicht. Afhankelijk van het onderzoek wat nodig is, zal vervolgens een termijn aangegeven worden waarin de reactie plaats kan vinden.

Bij een klacht die binnengekomen is zullen we in eerste instantie proberen het probleem samen op te lossen. Als het niet mogelijk is om het probleem samen op te lossen, dan is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de beroepsorganisatie waarbij ik aangesloten ben, de SBLP. Meer informatie over deze klachtenprocedure op deze link.

Als ook deze klachtenprocedure niet tot een bevredigend resultaat leidt, dan is een tuchtrechtprocedure mogelijk. Anders dan in een procedure bij de klachtencommissie kan de tuchtrechter sancties opleggen tegen mij, of in het uiterste geval besluiten om mij te laten schrappen uit het register.

Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden.

Een klacht wordt in het dossier van de cliënt bewaard voor minimaal vijf jaar.