HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra online workshop 5 december, voor singles en stellen.

Op deze sinterklaasavond een bijzondere tantra workshop, waarin we het mooiste van onze tantra trainingen met jullie delen. Het geheim van de liefde, omgaan met verlangen en de kunst van het verbinden met elkaar.

Zaterdag 5 december, 19:30 uur-22:00 uur, per persoon: € 30, bij laag inkomen door corona € 20.

Aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betaling: IBAN: NL77INGB0003905018 t.n.v. J.W. den Boer en C.S. van Wijngaarden te Vleuten. 

We ontdekken een hele nieuwe wereld om online met elkaar in contact te zijn. Lekker thuis zijn, op de bank of in bed, niet hoeven reizen. En toch deelnemen aan een tantrisch ritueel met een mooie structuur en de verbinding met de groep voelen.

Eind maart begonnen we onze ontdekkingsreis met het geven van online tantra workshops. Dat bleek verrassend verbindend te zijn, met veel positieve recensies. In de eerste week van juni deden we mee met een groot internationaal online tantrafestival, we gaven workshops en we deden mee met workshops. En we hebben ook zelf kunnen ervaren dat het heerlijk is om vanuit de bank of je eigen bed in je slaapkamer een workshop te volgen, de structuur te volgen, de verbinding te voelen. Of je nu alleen of samen bent, je bent heerlijk thuis en toch in verbinding. Een heel bijzondere ervaring, die we nu graag met jullie willen delen.

Een reactie: Wat een mooie, fijne avond. En wat een verbinding tussen Rolf en mij maar ook met jullie en de andere deelnemers. Jullie online workshop is ontstaan vanwege Corona. Wat ons betreft mag het na Corona door blijven gaan. Wij hebben het ervaren als een veilige, intieme manier om kennis met tantra te maken. Ik had mezelf in een gemeenschappelijke ruimte en live niet zo diepgaand met de oefeningen en gericht op mijn partner bezig kunnen houden. Gevoelens van schaamte en de neiging op te letten wat anderen doen hadden mij hiervan weerhouden.  En ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Wij kijken uit naar de volgende online workshop! Liefs, Diana en Rolf

Wij geven een nieuw tantrisch ritueel, weinig verhaal, geen lange toelichting. Je kunt je stap voor stap laten meenemen. We beginnen met kennismaking en een aantal korte gezamenlijke meditaties, waarbij iedereen uitgenodigd is om wel in beeld te zijn voor de veiligheid. Vervolgens gaan jullie met onze begeleiding het ritueel volgen. Wij begeleiden jullie daarin stap voor stap. Je kunt zelf kiezen of je een gedeelte uit beeld wilt zijn. We sluiten weer met z’n allen af in beeld.

Programma 5 december

Het mooiste van onze tantra trainingen: 

Omgaan met verlangen, kiezen voor liefde en verbinding met elkaar.

Elkaar ontmoeten in een groep, dansen, tantrische rituelen, verbinden, het kan: online.

Op deze sinterklaasavond een bijzondere tantra workshop, waarin we het mooiste van onze tantra trainingen met jullie delen. Het geheim van de liefde, omgaan met verlangen en de kunst van het verbinden met elkaar.

Een workshop om cadeau te geven, aan jezelf, aan een geliefde, een goede vriend of familielid. 

We hebben ontdekt dat het ook in een online workshop mogelijk is om met elkaar te ervaren hoe we ons kunnen bevrijden in verlangen en liefde en zo samen de verbinding kunnen ervaren. We beginnen met dansen, we nemen jullie mee in onze essentiële tantrische meditaties, we geven jullie de ruimte om met elkaar te delen wat je ervaren hebt en we geven betekenis aan jullie ervaring vanuit onze 25 jaar tantra-ervaring.

Zo gaan we samen bijdragen aan een liefdevolle wereld waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol kunnen ontmoeten.

Deze workshop is gebaseerd op ons nieuwe, succesvolle (nu al derde druk) boek Tantra, het geheim van de liefde. Recensie van onze online workshops: BEST ZOOM-CALL EVER!    ***** (vijf sterren!) 

In de workshop een combinatie van oefenen, een korte deelronde en een korte uitleg.

Hieronder een wat uitgebreidere toelichting op de thema’s, als je het wilt voorbereiden.

Leven in verbinding

Onze ontdekking in tantra is dat het niet over goed of fout gaat, maar over een gebrek aan verbinding. Als je de argumenten van je hoofd verbindt met het gevoel van je hart, dan ontstaat helderheid. Als je de emoties of de opwinding van je onderbuik verbindt met je hart, dan ontstaat levensenergie. Helderheid en levensenergie ontmoeten elkaar in liefde in het hart.

In deze workshop gaan we op onderzoek naar deze verbinding. Dat doen we door een ontdekkingstocht langs verwarrende begrippen als verlangen, liefde, vrijheid en vertrouwen. We gaan in oefeningen voelen wanneer je vanuit het denken (hoofd) of de emoties (de onderbuik) uit contact gaat met jezelf en een ander. En hoe je door meditatie weer in verbinding kunt komen. In die verbinding ontstaat ook een andere betekenis van woorden. Bij verlangen bijvoorbeeld gaat het over zin of geen zin, begeerte of controle. Na meditatie kan een puur verlangen ontstaan, waarin je vrij kunt bewegen. In deze workshop gaan we deze bevrijding onderzoeken voor een aantal belangrijke begrippen, ervaringen en emoties. Dat is zo praktisch dat het waarschijnlijk na de workshop al meer verbinding in je leven en je omgeving kan gaan betekenen.

Tantra: het geheim van de liefde

Veel mensen denken dat liefde en seksuele vervulling iets is wat je toevallig overkomt en ook weer kan verdwijnen. Dat noemen we in tantra een romantische illusie. Onze hele cultuur is bepaald door deze illusie, dus het is niet makkelijk om daaruit te stappen. Tantra biedt je een totaal andere visie: liefde is een keuze waarin je kunt oefenen. En tantrische seksualiteit gaat niet over zin of geen zin, maar over een verbinding tussen extase en meditatie. Dat maakt je vrij om elk moment van de dag de liefde en het verlangen te voelen, zonder dat er iets bevredigd moet worden en zonder dat je iets hoeft te onderdrukken. Je kunt elk moment in vrijheid kiezen hoe je jezelf met de liefde en extase verbindt en hoe je dit eventueel met een partner kunt delen.

Tantra: genieten van het verlangen

Vrijwel alle religies waarschuwen voor de gevaren van de begeerte. In onze moderne westerse cultuur denken we dat we ons bevrijd hebben om het verlangen uit te leven. Wij hebben in tantra ontdekt dat zowel uitleven of onderdrukken niet de essentiële liefdevolle verbinding met jezelf of een partner geeft. Tantra biedt een derde weg, gebaseerd op het Tibetaans tantrisch boeddhisme. Volgens deze tantrische visie is begeerte lijden, maar verlangen een staat van verlichting. Door te mediteren op al je verlangens, emoties en overtuigingen die je in het dagelijks leven tegenkomt kun je ontdekken dat je kunt genieten van het verlangen zonder uitleven of onderdrukken, en dat dit heel bevrijdend is. In deze workshop nemen we jullie mee in een aantal tantrische meditaties die je in het dagelijks leven kunt doen: nieuwsgierig kijken naar sterke emoties, ontdekken dat je ook in contact kunt zijn op 1,5 m of online en een seksualiteit waarin de extase en meditatie samenvallen.

Tantra is een uitnodiging tot non dualiteit, in verbinding zijn. Maar dat gaat ons niet makkelijk af. Soms zitten we in ons hoofd vol met argumenten, een ander moment reageren de emoties vanuit de onderbuik. Dat leidt regelmatig tot conflicten in jezelf of met anderen. De neiging is om in oordelen over goed en fout te vervallen.

 

Reacties op online workshops voorjaar 2020:

BEST ZOOM-CALL EVER!    ***** (vijf sterren!) 😊

Terwijl we tevergeefs proberen elkaar digitaal te ontmoeten, was Tantratraining Online een hele bijzondere ervaring en echter dan normaal! Samen met mijn partner hebben we ingelogd bij Jan en Caroline voor Het Geheim van de Liefde. De verhouding tussen uitleg, oefeningen en delen was top. Voorbij de weerstand voor nog meer online contact, brachten Jan en Caroline ons naar de essentie. Het delen voelde open en treffend, zo herkenbaar. Graag doen we de workshop nog eens in het ‘echt’. In de tussentijd is deze bijzondere vorm verbindend en inzicht gevend. Het brengt rust. Dankbaar sluiten we de workshop af en genieten van het weekend.

Toon en Irene 

Hoewel wij het heerlijk vonden jullie live te zien, heeft Zoom ook voordelen. Juist door deze 'afstand' waren de 1 op 1 gesprekken heel fijn om te doen, we werden niet gestoord door andere gesprekken. Dat gold ook voor de oefeningen, die konden wij ongestoord en privé doen. De inbreng van de elementen was leuk om te ervaren. Al met al een fijne ervaring, zeker prima te doen voor stellen. Wat ons betreft zeer voor herhaling vatbaar ter afwisseling van live workshops. 

 

Carin en Jeroen

Ik dacht een workshop online, eigenlijk niet iets voor mij. Het onderwerp wel, maar de afstand en elkaar niet echt kunnen zien. Verbazingwekkend dat het dus echt kan en het nog werkt ook! Dit komt mede doordat er aandacht was voor iedereen en ruimte. Ruimte om iets te delen mocht hier behoefte aan zijn. Mooie oefeningen en helder gegeven. Ik voelde mij na de sessie zachter worden en liefdevol. Ik kijk uit naar de volgende keer.

Anita van Ammers

Bijzonder om ook online de verbinding en iets liefdevols te voelen met de andere deelnemers! De ruimte die gecreëerd werd om vanuit kwetsbaarheid te delen. De openheid om te voelen wat er te voelen was. En het dansje in de huiskamer voelt toch anders als je het samen doet. 🙂 

Laura

Dank voor de workshop. Ik ben al een beetje ervaren en handig met ZOOM en ik vind het verbazingwekkend dat het mogelijk is om op deze manier toch warmte, intimiteit, verbinding te beleven. En dat is zo nodig nu. Kwaliteitscontact. De oefeningen hadden een intense uitwerking, de theorie moest ik nodig weer even ophalen. Zoals: het midden, de balans zoeken. Niet ver vooruit reiken, niet terugtrekken, maar uitnodigen tot contact wat in vrijheid beantwoord kan worden  ( of niet). Nogmaals dank en graag tot ziens, Hartelijke digitale omhelzing, 

Marleen Heeman.