HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra, de verbinding tussen liefde en lust

Een diepgaande en speelse workshop

20 januari 2018, 10:30 -17:00, € 65, Djoj, Rotterdam

In deze workshop beginnen we met het creëren van een veilige omgeving. We onderzoeken zoals altijd in onze workshops het verlangen: wat is het punt waar niets moet en alles mogelijk is? Hoe kun je in balans zijn, hoe kun je kiezen voor een houding van liefdevolle aandacht?
Vervolgens gaan we verkennen hoe je dit kunt vertalen in het erotische verlangen. Hoe kun je aanraken, gesprekken voeren en kijken naar elkaar vanuit vrijheid, vanuit liefdevolle aandacht, vanuit balans? Wat gebeurt er als je jezelf laat zien, zowel verbaal als fysiek? Durf je echt te kijken? Als naaktheid op die manier de mogelijkheid is, die vrij is maar niet moet, hoe is het vervolgens om daarmee te gaan spelen? Een striptease, dansen, aanraken, masseren? Alles binnen je grenzen, en als je met je partner bent mag je de meer intieme oefeningen samen doen. We eindigen de workshop met de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage.

De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen.

De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven.

De massage kan naakt worden gedaan, die echter geen verplichting. Je leert om grenzen te stellen en te verkennen, en je kunt ontdekken dat een diepe verbinding met jezelf en een ander mogelijk is in een veilige omgeving. 

Over tantra:

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk,tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 
We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

De workshop is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Datum: 20 januari 2018
Tijd: 10.30- 17.00 uur 
Kosten: € 65. Wil je ook deelnemen aan de lunch, dan betaal je € 73.
Locatie: Centrum Djoj, A. Duyklaan 5-7 Rotterdam

Inschrijfformulier