HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantrisch genieten: een verwendag

Datum: nog niet bekend
Kosten: € 75, lunch  € 8
Locatie: Centrum Djoj, Rotterdam.

Inschrijfformulier

Op deze Tantrisch genieten dag een aantal nieuwe oefeningen, zodat het ook interessant is om mee te doen als je al veel bij ons gedaan hebt. En 's middags een aantal heerlijke tantrische rituelen, deze beschrijven we hieronder.

Op deze bijzondere tantradag gaan we een heerlijke dag genieten van tantrische rituelen, tantrische dans, meditaties, massages en ontmoetingen. In deze workshop zal het accent op het ervaren en genieten liggen. In die ervaring zoeken we zoals altijd een balans in verlangen, en een houding van liefdevolle aandacht die we met elkaar kunnen delen. Zo kun je leren hoe genieten samen kan gaan met een diepgaande verbinding met jezelf of een geliefde.

Sommige ervaringen bieden we jullie aan, zoals het zintuigenritueel: ervaren hoe een subtiele aanraking, smaak, geur of geluid al een diepgaande of zelfs extatische ervaring kan geven. Andere ervaringen gaan jullie samen ontdekken in het Yin-Yang spel: in groepjes van vier mag elke keer iemand al zijn verlangens uitten, en de andere deelnemers van het groepje kijken hoe ze dat binnen hun grenzen kunnen geven.

We zullen deze dag afsluiten met de kashmirische tandava en tantramassage. De tandava is een meditatieve dans waarin je diep in jezelf kunt keren. Vervolgens breng je dat gevoel in contact in de unieke kashmirische massage waarin je - nog steeds binnen je eigen grenzen - leert om contactgericht, vanuit liefdevolle aandacht de massage te geven. In een soort trage meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van de ander, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. Daarbij beweegt degene die ontvangt mee vanuit zijn of haar rol in de dans. Dan wordt de massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen, ieder vanuit de eigen rol. Hierin kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit in jouw leven zou kunnen zijn.

Sommige oefeningen en de massage kunnen naakt gedaan worden, dat is echter nooit een verplichting. (Er is geen genitaal of seksueel contact in deze workshop). Je leert grenzen stellen en verkennen, en je kunt ontdekken dat in een veilige omgeving een diepgaande verbinding met jezelf en een ander mogelijk is. Een ervaring waar je kunt ontdekken dat aanraking en eventuele naaktheid binnen jouw grenzen een nieuwe, tantrische gevoels dimensie kunnen oproepen die je misschien nog maar zelden ervaren hebt.

Tijdens de workshop onderzoeken we wat voor jou goed is in jezelf laten zien, in aanraken en ontmoeten. Op deze wijze willen wij met jullie een veilige sfeer creëren, waarin niets moet en veel mogelijk is. 

De workshop is open voor stellen, singles en mensen die een relatie hebben en alleen willen komen.

Lees meer over tantrisch genieten in het volgende artikel: 

Is het mogelijk om 24 uur per dag te genieten? (gepubliceerd in Koorddanser september 2015)

Inschrijfformulier