HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra: leven in balans

Vrij bewegen tussen passie, liefde en helderheid.

Een diepgaande en speelse workshop

Met kasmirische massage

1 februari 2020, 10:30 -17:00, € 75, Djoj, Rotterdam

Schrijf hier in  

 Seksuele energie en meditatie lijken soms twee uitersten. In tantra komen die uitersten liefdevol bij elkaar. Als je helemaal aanwezig kunt zijn in je seksuele energie, dan kun je ervaren dat de heftigheid van de extase en de diepe rust van meditatie samen kunnen stromen in liefdevolle levensenergie die de hele dag voelbaar is.

Een workshop met actieve meditaties, alleen, samen en in de groep. Waar je kunt ervaren hoe seksuele extase en meditatie kunnen samen smelten in dans, ademen, bewegen en aanraken. Wij geven uitleg en betekenis tijdens de oefeningen, zodat je het in je dagelijks leven met je mee kunt nemen. 

(Naakt is een mogelijkheid, je bepaalt zelf je grenzen. Geen seksuele oefeningen).

In deze workshop beginnen we met het creëren van een veilige omgeving. We onderzoeken zoals altijd in onze workshops het verlangen: wat is het punt waar niets moet en alles mogelijk is? Hoe kun je in balans zijn, hoe kun je kiezen voor een houding van liefdevolle aandacht?

Vervolgens onderzoeken we hoe je als het spannender wordt toch nog steeds in meditatie kunnen blijven. Dat begint met aandacht voor de partnerkeuze vanuit balans en liefdevolle aandacht.

In een individuele meditatie ga je contact maken met je levensenergie, je seksuele energie. Vervolgens word je uitgenodigd om te onderzoeken hoe je deze met een partner kunt versterken, in die vorm en op die afstand die voor jullie op dit moment echt in contact voelt. Je kunt elkaar verleiden met een verleidingsdans en vervolgens je kunt de energie versterken in een intieme ademoefening en andere tantrische rituelen.

Ook word je uitgenodigd om als experiment te onderzoeken, of je 5 minuten ‘verlicht’ kunt leven, zonder oordelen, voorbij zin of geen zin, als een keuze. Je mag je energie en aanraking delen in de groep, opnieuw vanuit balans en liefdevolle aandacht, in jouw vorm en binnen jouw grenzen.

Een groot deel van de middag doen we de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage. De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen. De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven.

De massage kan naakt worden gedaan, die echter geen verplichting. Je leert om grenzen te stellen en te verkennen, en je kunt ontdekken dat een diepe verbinding met jezelf en een ander mogelijk is in een veilige omgeving. 

Over tantra:

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk,tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 
We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

De workshop is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Datum: 2 februari 2019
Tijd: 10.30- 17.00 uur 
Kosten: € 75. Wil je ook deelnemen aan de lunch, dan betaal je € 83.
Locatie: Centrum Djoj, A. Duyklaan 5-7 Rotterdam

Schrijf hier in