HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra: voorbij zin of geen zin 

Een intieme en verdiepende workshop voor stellen

17 maart 2018, 13:00 - 22:00, inclusief sauna en diner: € 90 per persoon, Djoj, Rotterdam
 
Zin of geen zin? In veel seksuele relaties speelt deze vraag een belangrijke rol en levert veel strijd en onvrede op. In deze workshop willen we onderzoeken hoe je deze vraag helemaal kunt loslaten. Hoe kan intimiteit en seksualiteit een natuurlijk onderdeel van de relatie worden, zonder begin en zonder eind, zonder voorwaarden en zonder dat er iets moet?

Liefde heeft twee dimensies: de spontane chemie, het gevoel van verliefdheid dat je overvalt én het kiezen voor liefde en jezelf oefenen in een verbindende relatie. Die spontane verliefdheid duurt gemiddeld drie maanden, maar we hebben in onze cultuur de illusie dat dat ‘vanzelf’ er ook de rest van onze relatie moet zijn. Daardoor stellen we te hoge eisen aan elkaar of gaan we snel naar de volgende relatie. Wij hebben ontdekt dat je het gevoel van liefde elke keer opnieuw kunt creëren, door zelfonderzoek en actieve meditaties. 

Als de zin in seks verdwijnt, kun je in tantra nieuwe dimensies van seks ontdekken waardoor de hele vraag over zin of geen zin verdwijnt en seks een natuurlijk onderdeel van je relatie wordt, veel rijker dan de spontane lust in die eerste drie maanden. Zo wordt seksualiteit een kans om jezelf weer te verbinden in die ene, unieke relatie die ooit begon met die prachtige verliefdheid.

We willen in deze workshop met jullie op onderzoek gaan. Gezamenlijke oefeningen waarin we alle aspecten van zin of geen zin verkennen. Intieme en seksuele energie oefeningen die je alleen met je eigen partner doet.
Zowel in de oefeningen als de gesprekken onderzoeken we de patronen in jullie seksualiteit, wat is fijn en goed en wat staat je in de weg? Wat zijn nieuwe mogelijkheden die je van deze dag meeneemt en samen gaat oefenen? Wat kun je van elkaar leren in intieme en diepgaande gesprekken?
 
Naast dit diepgaande onderzoek willen we ook samen genieten. We starten om 13 uur, om 17 uur gaan we een uurtje in de sauna en vervolgens genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner.
 
Daarna ontmoeten we elkaar opnieuw in diepgaande tantrische rituelen. We eindigen de workshop met de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage.

Rond 22:00 uur ontmoeten we elkaar als afronding nog in de bar.

Aanmeldingsformulier