HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

De live tantra activiteiten kunnen weer doorgaan wanneer dit mag vanwege lockdown en avondklokmaatregelen. We hopen dat we 3 mei weer kunnen starten met de avondcursus.

Avondcursus Tantra, het geheim van de liefde, voorjaar 2021.

Zes avonden.

 
Start maandag 3 mei 2021. 

(Nieuwe startdata in verband met lockdown).

             (Lees hieronder meer over:

             Avondcursus Tantra, het geheim van de liefde. Najaar 2021,

             9 avonden, start maandag 30 augustus 2021)

Tantra avondcursus voorjaar 2021:

Data en tijden: 3/5, 10/5, 17/5, 31/5, 7/6, 14/6.

Tijd: 19:30 - 22:00. De cursus worden gegeven in Djoj in Rotterdam.

Kosten:

€ 180,- voor de complete cursus van 6 avonden

De cursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.   

Aanmelden kan via dit formulier

 In zes maandagavonden de essenties van tantra ervaren. Leren leven vanuit liefde, leren leven vanuit balans, vanuit je gevoel. Leren genieten van het gevoel van verlangen, zodat je hierin vrij wordt. Een mooie mix van ervaren, reflectie en betekenis geven aan tantra, wat je meeneemt in je dagelijks leven.

Je ontmoet gelijkgestemden, zowel tijdens de training als - als je wilt - in het nagesprek in het eetcafé van Djoj. Ook dat geeft verbinding en verdieping.

We onderzoeken de thema's verlangen, liefde en non-dualiteit. 

We houden ons aan de corona maatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes in de gang en dergelijke, en hebben in het najaar van 2020 ontdekt dat we ook op deze manier een hele mooie, verdiepende en verbindende tantracursus kunnen geven.

Nieuw in deze cursus:

Een vernieuwende zoektocht naar balans

Tantra is een uitnodiging tot non dualiteit, in verbinding zijn. Veel mensen zitten vast in emoties of seksueel verlangen enerzijds (onderbuik) en zorgen en verwijten anderzijds (het hoofd). Als het vastzit, kun je dat belemmeren. Of maakt het je verdrietig. Maar als het stroomt, ontstaat verbinding. 

Onze ontdekking in tantra is dat het niet over goed of fout gaat, maar over een gebrek aan verbinding. Als je de argumenten van je hoofd verbindt met het gevoel van je hart, dan ontstaat helderheid. Als je de emoties of de opwinding van je onderbuik verbindt met je hart, dan ontstaat levensenergie. Helderheid en levensenergie ontmoeten elkaar in liefde in het hart. In deze cursus gaan we onderzoeken hoe we dit weer kan stromen bij jou zelf en in relatie met je omgeving.

Een vernieuwende zoektocht naar geluk

Veel mensen leven in de illusie dat geluk afhankelijk is van de omstandigheden. Voor de dagelijkse gelukservaringen klopt dat ook. Maar er is een diepere waarheid van geluk. Die ontdekken we in tantra, die gaan we onderzoeken in deze cursus.

De ‘waarheid’ van geluk is dat deze in essentie juist onafhankelijk is van omstandigheden, altijd al in je aanwezig is, dat je deze alleen af en toe vergeet. Spiritueel geluk gaat over het jezelf leren herinneren van deze aanwezigheid van puur geluk in jezelf. De weg van tantra is dat je dit kunt leren door volledig aanwezig te zijn in alle dagelijkse ervaringen. Maakt niet uit of het meditatie, seks of een chocoladereep is. Al die momenten van geluk kunnen je helpen om je aan dit geluk te herinneren, en nodigen je vervolgens uit om die illusie van de oorzaak van geluk (bijvoorbeeld drank, woorden, seks, pijn) los te laten, en het gevoel van geluk op zich te blijven voelen.

 Meer lezen? 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid. 

 
2. Avondcursus Tantra, het geheim van de liefde.

avonden, start 30 augustus 2021. 

De avondcursus is voortaan op maandagavond, we hebben dan de grote zaal, zaal 10, met meer ruimte en veiliger in verband met corona.

Data en tijden avondcursus 2021: start 30 augustus. Data: 30/8,  6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10.

Tijd: 19:30 - 22:00. De cursus worden gegeven in Djoj in Rotterdam.

Kosten:

€ 295 voor de complete cursus.

Via dit formulier kun je inschrijven voor deze groep 

Reactie van een deelnemer: Ik vond het heel prettig dat jullie, mede door jullie persoonlijk openheid, een warme en veilige sfeer wisten te creëren. De avonden waren voor mij zowel heerlijk als confronterend en leerzaam. Een waanzinnig mooie combinatie vind ik dat. Enorm bedankt hiervoor. Ik probeer het zo veel mogelijk toe te passen en eigen te maken. In dit geval geniet ik van het verlangen naar meer en hecht wel aan het resultaat. Dus tot ziens!

De avondcursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

De avondcursus bestaat uit 10 maandagavonden. De cursus biedt de kans om ons complete programma mee te maken. We bouwen het zorgvuldig op, zodat je de kans krijgt om tantra stap voor stap in je leven te integreren. De avondcursus is geschikt voor beginners, maar kan ook heel interessant zijn om je kennis en ervaring van tantra te verdiepen. Sommige deelnemers doen meerdere keren mee en ontdekken dat dit een enorme verdieping geeft van tantra in je dagelijks leven.

De cursus is ook een kans om mensen te ontmoeten, zowel tijdens de workshops als met een drankje aan de bar na afloop. Het is bijzonder om zo dit proces met andere mensen te delen.

We hebben in deze cursus twee belangrijke thema's: liefde en verlangen.

Over liefde: we gaan vele jaren naar school en oefenen uren op het tennisveld of de piano. Maar in de liefde hebben we de romantische opvatting dat het er vanzelf moet zijn. En als het dan misgaat gaan we met onszelf of (als we een partner hebben) elkaar de strijd aan, storten ons in een langdurige therapeutisch traject of zoeken we weer een volgende partner. Deze cursus neemt je mee in het geheim van de liefde, zowel voor jezelf, in het creëren van een relatie als in het onderhouden van een relatie. Heb jij genoeg van de verwijten, de strijd en zoektocht naar liefde? Genoeg van de liefdespijn? Eeuwenoude spirituele wijsheid en de nieuwste ontdekkingen van de neurowetenschappen laten zien dat er een vorm van liefde zonder strijd en pijn is. De essentie is om je die liefde eenvoudigweg weer te herinneren. Dit kun je oefenen. Als je religies stript van alle ingewikkelde dogma’s en rituelen, blijven een aantal eenvoudige oefeningen over die jij nu ook kunt leren.

Over verlangen: tantra zet het verlangen in op het pad van spirituele groei. Je leert te ontdekken dat je kunt genieten van het verlangen, dat verlangen niet onbewust uitgeleefd hoeft te worden, en ook niet verdrongen hoeft te worden. Het gevoel van verlangen op zich kan een prettig gevoel zijn. Wanneer je helemaal aanwezig kunt zijn in dit gevoel van verlangen, kun je in vrijheid kiezen wat je daarmee doet. In deze cursus verkennen we de mogelijkheden om te leren genieten van het verlangen, en deze energie vervolgens te leren transformeren naar liefde, mededogen en meditatie.

We doen in de workshops geen seksuele handelingen, maar werken met ademhalingstechnieken zoals de inner flute en andere tantrische rituelen. In deze oefeningen wordt het mogelijk te ervaren hoe je levens-, emotionele- of seksuele energie bewust gemaakt kan worden, hoe je kan leren daar een toeschouwer van te zijn zodat je vrijer wordt in de keuze hoe je deze energie leeft, en dat je ten slotte kunt ervaren hoe de energie kan verstillen in een extatische vorm van tantrische meditatie.

De tantrische transformatie beïnvloedt niet alleen je liefdesleven, maar kan op alle gebieden van je leven leiden tot meer inzicht, vrijheid, genieten en open, liefdevolle contacten met anderen.

Een goede samenvatting van ons tantra verhaal staat in het volgende artikel van Jan: 

Tantra. Genieten van je verlangen (gepubliceerd in ParaAstro, 2010)

Een goede samenvatting van het verhaal over het geheim van de liefde staat in het volgende artikel: https://www.tantratraining.nl/PDF/Paravisiejuni2019Tantra.pdf 

Dit is verder uitgewerkt in ons nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde. Zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra 

Informatie voor beide avondcursussen:

We werken met lichaamswerk, grounding, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen.

We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden.

De avondcursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Het nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde van ons kan gebruikt worden als cursusboek.

Locatie:

Djoj, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam.

Djoj is een fantastische plek waar we al bijna 20 jaar cursussen geven en al 10 jaar het tantrafestival. Voor en na de workshop kun je elkaar ontmoeten in het gezellige eetcafé.

Djoj is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ruim 5 minuten lopen vanaf station Rotterdam Noord. Het ligt dicht bij de snelweg en het parkeren is er nog steeds gratis. 
 

Via dit formulier kun je inschrijven voor de 9 avonden cursus 

Aanmelden voor de verdiepingscursus kan via dit formulier: