HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

 

Nieuwe data nog niet bekend, we zijn op zoek naar een nieuwe locatie.

Aanmeldingsformulier 

 

--------------------------

 

Avondcursus Tantra, het geheim van de liefde, 

Negen avonden.

 
Start............

De avondcursus is voortaan op maandagavond, we hebben dan de grote zaal, zaal 10, met meer ruimte en veiliger in verband met corona.

Data en tijden avondcursus 

Tijd: 19:30 - 22:00. 

Kosten:

€ 295 voor de complete cursus.

Via dit formulier kun je inschrijven voor deze groep 

Reactie van een deelnemer: Ik vond het heel prettig dat jullie, mede door jullie persoonlijk openheid, een warme en veilige sfeer wisten te creëren. De avonden waren voor mij zowel heerlijk als confronterend en leerzaam. Een waanzinnig mooie combinatie vind ik dat. Enorm bedankt hiervoor. Ik probeer het zo veel mogelijk toe te passen en eigen te maken. In dit geval geniet ik van het verlangen naar meer en hecht wel aan het resultaat. Dus tot ziens!

De avondcursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

De avondcursus bestaat uit 10 maandagavonden. De cursus biedt de kans om ons complete programma mee te maken. We bouwen het zorgvuldig op, zodat je de kans krijgt om tantra stap voor stap in je leven te integreren. De avondcursus is geschikt voor beginners, maar kan ook heel interessant zijn om je kennis en ervaring van tantra te verdiepen. Sommige deelnemers doen meerdere keren mee en ontdekken dat dit een enorme verdieping geeft van tantra in je dagelijks leven.

De cursus is ook een kans om mensen te ontmoeten, zowel tijdens de workshops als met een drankje aan de bar na afloop. Het is bijzonder om zo dit proces met andere mensen te delen.

We hebben in deze cursus twee belangrijke thema's: liefde en verlangen.

Over liefde: we gaan vele jaren naar school en oefenen uren op het tennisveld of de piano. Maar in de liefde hebben we de romantische opvatting dat het er vanzelf moet zijn. En als het dan misgaat gaan we met onszelf of (als we een partner hebben) elkaar de strijd aan, storten ons in een langdurige therapeutisch traject of zoeken we weer een volgende partner. Deze cursus neemt je mee in het geheim van de liefde, zowel voor jezelf, in het creëren van een relatie als in het onderhouden van een relatie. Heb jij genoeg van de verwijten, de strijd en zoektocht naar liefde? Genoeg van de liefdespijn? Eeuwenoude spirituele wijsheid en de nieuwste ontdekkingen van de neurowetenschappen laten zien dat er een vorm van liefde zonder strijd en pijn is. De essentie is om je die liefde eenvoudigweg weer te herinneren. Dit kun je oefenen. Als je religies stript van alle ingewikkelde dogma’s en rituelen, blijven een aantal eenvoudige oefeningen over die jij nu ook kunt leren.

Over verlangen: tantra zet het verlangen in op het pad van spirituele groei. Je leert te ontdekken dat je kunt genieten van het verlangen, dat verlangen niet onbewust uitgeleefd hoeft te worden, en ook niet verdrongen hoeft te worden. Het gevoel van verlangen op zich kan een prettig gevoel zijn. Wanneer je helemaal aanwezig kunt zijn in dit gevoel van verlangen, kun je in vrijheid kiezen wat je daarmee doet. In deze cursus verkennen we de mogelijkheden om te leren genieten van het verlangen, en deze energie vervolgens te leren transformeren naar liefde, mededogen en meditatie.

We doen in de workshops geen seksuele handelingen, maar werken met ademhalingstechnieken zoals de inner flute en andere tantrische rituelen. In deze oefeningen wordt het mogelijk te ervaren hoe je levens-, emotionele- of seksuele energie bewust gemaakt kan worden, hoe je kan leren daar een toeschouwer van te zijn zodat je vrijer wordt in de keuze hoe je deze energie leeft, en dat je ten slotte kunt ervaren hoe de energie kan verstillen in een extatische vorm van tantrische meditatie.

De tantrische transformatie beïnvloedt niet alleen je liefdesleven, maar kan op alle gebieden van je leven leiden tot meer inzicht, vrijheid, genieten en open, liefdevolle contacten met anderen.

Een goede samenvatting van ons tantra verhaal staat in het volgende artikel van Jan: 

Tantra. Genieten van je verlangen (gepubliceerd in ParaAstro, 2010)

Een goede samenvatting van het verhaal over het geheim van de liefde staat in het volgende artikel: https://www.tantratraining.nl/PDF/Paravisiejuni2019Tantra.pdf 

Dit is verder uitgewerkt in ons nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde. Zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra 

Meer informatie voor de avondcursus:

We werken met lichaamswerk, grounding, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen.

We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden.

De avondcursus is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Het nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde van ons kan gebruikt worden als cursusboek.

Locatie:

Djoj, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam.

Djoj is een fantastische plek waar we al bijna 20 jaar cursussen geven en al 10 jaar het tantrafestival. Voor en na de workshop kun je elkaar ontmoeten in het gezellige eetcafé.

Djoj is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ruim 5 minuten lopen vanaf station Rotterdam Noord. Het ligt dicht bij de snelweg en het parkeren is er nog steeds gratis. 
 

Via dit formulier kun je inschrijven voor de 9 avonden cursus 

 Meer lezen? 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid.