TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Blog

In april 2019 komt ons nieuwe Tantra boek uit. Hierin brengen we alle kennis en ervaring van de afgelopen 25 jaar samen. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij De Driehoek, die ook Jan's eerste tantra boek uitgaf.
In dit boek brengen we oude tantra teksten, wetenschappelijke studies en hedendaagse neo-tantra bij elkaar. In het boek vertellen we ook over onze persoonlijke ervaringen. En het is een heel praktisch oefenboek.
We willen inspireren tot een open gesprek en onderzoek over de waarde, kracht en betekenis van tantra. 
Op deze manier kan tantra bijdragen aan een liefdevolle wereld, waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol ontmoeten.
Liefs,
Jan en Caroline

Liefdestraining

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kun jij je eigen seksuele energie dragen?

Seks vanuit natuur/behoefte (links) of seks vanuit cultuur/verbinding (rechts)

Kun jij je eigen seksuele energie dragen?

Mijn persoonlijke verhaal hoe ik dit geleerd heb en nog steeds beoefen. En waarom Osho vond dat mannen geen tantra kunnen geven…….

Dit is niet de ‘waarheid’ over tantra, dit is mijn verhaal, ik hoop jou daarmee te raken.

Lees (helemaal, al is het veel tekst) en deel! Waarom is dit verhaal belangrijk?

Seksueel misbruik is overal, niet alleen bij tantra. Het is ernstig. Maar ik blijf de Novib steunen, ik blijf de prachtige katholieke kerken overal ter wereld bezoeken, ik blijf geïnspireerd door het boeddhisme en ik blijf geloven in tantra als een boodschap van liefde.

Het is goed dat er rapportages komen om meer bewustzijn te creëren, maar hier zit niet de oplossing voor de langere termijn. Voor mij is tantra het verlangen naar verbinding, en die verbinding zoek ik door in gesprek te blijven met iedereen, te luisteren, mijn verhaal te vertellen en te onderzoeken hoe we samen kunnen leren zonder strijd en oordelen. Dit is mijn verhaal, dit zijn mijn vragen aan jou, dit is mijn bijdrage.

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tantrische relaties: liefdevol leven kun je leren

In het najaar van 2016 komen Saskia en Mathieu bij ons voor een relatie sessie. Ze zitten wat afstandelijk op de bank. Onderweg hadden ze een lastig gesprek en de irritatie is nog voelbaar. Wanneer we doorvragen voelt Saskia zich niet begrepen en vindt Mathieu dat ze te weinig vrijen. Hij heeft ook bespreekbaar gemaakt om eventueel een andere seksuele partner te hebben naast hun relatie. Voor Saskia is dat bedreigend.

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

Seksueel correct gedrag heeft fysieke oefening nodig

Voetballen leer je ook niet door een goed gesprek

Donderdagavond 19 oktober voerden een aantal vrouwen een gesprek over seksueel wangedrag bij het televisieprogramma Pauw. De meeste adviezen kwamen er op meer dat er een beter gesprek met mannen gevoerd moet worden en ouders ook een goed gesprek met hun jongens moeten voeren. Vervolgens vroeg een van de vrouwen zich af waarom er geen man bij dit gesprek was.

Zou het kunnen dat gesprekken voeren vooral een heel vrouwelijke manier is om problemen op te lossen? En dat ons onderwijs daarin ook erg vrouwelijk geworden is? 

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)

Chambre d'amour tijdens schrijfweek over mijn nieuwe roman

Eind juli een fantastische schrijfweek gedaan bij Geert Kimpen in Zuid-Frankrijk. De afgelopen jaren heb ik boeken en artikelen in een essayistische stijl geschreven, mijn droom vanaf mijn 16e is nog steeds het schrijven van een roman. Deze schrijfweek was daarvoor een fantastische start. De uitdaging is om in de woorden van een van de trainers de 'glazen stolp' van mijn taal te halen, en nog meer mijn gevoel te gaan tonen. Een weg die ik de afgelopen jaren afgelegd heb het behulp van tantra en de liefdevolle steun van Caroline, en nu ga verdiepen in mijn schrijfproces.

Lees meer...

Schrijf reactie (0 Reacties)