TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Boeken, cd (download), T-shirt

Onze boeken, een download van onze meditatie-cd en een T-shirt met opdruk van onze tantra mandala kun je bestellen met dit formulier en door overmaking van het betreffende bedrag op rekening NL77INGB0003905018 t.n.v. J.W. den Boer en/of Caroline van Wijngaarden te Vleuten. Bij het bestellen van boeken dien je  € 3,50 per boek extra te betalen voor de verzendkosten.

De boek Tantra, het geheim van de liefde is verkrijgbaar in vele boekhandels, maar kan ook rechtstreeks worden besteld via deze website. De boeken Schakel door naar je hart, Boeddhisme, Vrijen in verbinding, #MeToo, over seks, macht en verandering en Het is tijd voor een liefdesrevolutie niet meer verkrijgbaar in de boekhandel, maar wel via deze website.

De meditatie-cd, met meditaties van Jan en Caroline en muziek van Simone Awhina, is verkrijgbaar als download.

Tantra, het geheim van de liefde - eind 2023 de zesde, uitgebreide druk.

Uitgeverij De Driehoek

Prijs: € 24,95

In dit boek staat onze complete tantra training, inclusief oefeningen, achtergronden en onze eigen verhalen. Zodat je tantra zelf vorm kunt geven in je leven.

Dit boek onthult het geheim van de tantrische liefde. Heb je genoeg van verwijten, strijd en eenzaamheid? Eeuwenoude spirituele wijsheid en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen wijzen op de mogelijkheid van een liefdevolle verbinding zonder strijd en pijn. 

Tantra nodigt je uit om negatieve emoties en oordelen los te laten en het plezier van verlangen en extase te verbinden met meditatieve aandacht.

Op die manier werk je niet alleen aan een stabiele en opwindende relatie, maar ook aan een liefdevolle wereld waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol kunnen ontmoeten.

Dit praktische boek is gebaseerd is op 25 jaar onderzoek en ervaring.

Recensies:

Marianne ter Mors is heel enthousiast, voor het blad Yoga: 'Ik herken een pareltje al gauw. Wat een bijzonder boek! De mix van ervaringen en wetenschap trekt me enorm aan. Het is voor mij als lezer enorm voelbaar dat jullie tantra ademen en, ook gewoon mensen zijn. Ik neem hem dus op in Yoga 5, wat uitkomt in oktober.' Marianne ter Mors, copywriter.

*****5 sterren op bol.com: 
Josje29: 'Erg inspirerend en toepasbaar. Geweldig boek over spiritualiteit en liefde. Heeft mij geholpen om tantra beter te begrijpen en geïnspireerd om te oefenen met meditatie, liefde en verbinding. In het boek staan oefeningen, uitleg en voorbeelden.'

*****5 sterren op bol.com:

Ellie2019: 'Dit boek zou bijna 'verplichte kost' moeten zijn voor iedereen, zij het dat tantra juist gaat over het loslaten van het moeten. Het boek is heel helder en toegankelijk geschreven en laat op die wijze de valkuilen van ons verlangen zien en hoe die je in het leven en in de relatie in de weg kunnen staan. En hoe je er op een positieve, respectvolle, manier mee om kunt gaan.' 

NBD Biblion: 'Praktisch en goed leesbaar boek met een vertaling van een eeuwenoude tantrische visie naar de moderne tijd.'

BewustZijn Online: 'Ik vraag graag je aandacht voor dit erg mooie boek van Jan den Boer en zijn vrouw Caroline van Wijngaarden.'

Een verhaal over het terugvinden van de liefde na een ruzie. In haar blog De Bevrijding beschrijft Carla Wiegers hoe een gedeelte uit ons boek Tantra, het geheim van de liefde ze hielp om zich weer te bevrijden uit de verwijdering door een woordenwisseling, waardoor de zondag toch nog een knusse bed-dag kon worden. Ze nodigde ons uit om dit met anderen te delen. Laat je inspireren door haar verhaal.

T-shirt: je kunt een T-shirt met een opdruk van onze tantra mandala bestellen voor € 27,50.

Er zijn verschillende kleuren en maten mogelijk. Geef in de bestelling aan wat je wilt.

■ 

CD download: je kunt onze meditatie-cd als download bestellen voor € 7,50. Op deze cd staan de volgende meditaties (van Jan en Caroline) en muziek nummers (van Simone Awhina):

1 Instrumentale versie: There is a place – Simone Awhina (2.07)
2 Introductie in Tantra (11.13)
3 Instrumentale versie: There is a place – Simone Awhina (2.07)
4 Voorbereidende meditatie (10.06)
5 Song: Angel – Simone Awhina (4.12)

Individuele meditatie

6 Meditatie eerste fase: hart (3.57)
7 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)

8 Meditatie tweede fase: hoofd (4.52)

10 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)

9 Meditatie derde fase: buik (5.08)
11 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)
12 Meditatie vierde fase: hart (3.10)
13 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)
14 Meditatie vijfde fase: breng de liefde de wereld in (3.55)
15 Song: The Rose – Simone Awhina (3.43)

Partnermeditatie, zittend tegenover elkaar (of alleen, als een soort geleide fantasie):

16 Relatie meditatie (11.54)
17 Song: You are so beautiful  – Simone Awhina (2.26)
18 Introductie tantrische relatie meditatie (0.57)

19 Song: My heart will go on – Simone Awhina (2.45)

20 Individuele meditatie door Caroline (21.09)

21 Song: You are so beautiful  – Simone Awhina (2.26)

Een reactie: 'De individuele oefening doe ik om de dag, geeft me veel energie en fijn die prachtige muziek.'

Schakel door naar je hart

Uitgeverij De Driehoek
Prijs: € 15,00

boekschakelhartBen je een denker, een doener of een gevoelsmens? Doe de zelftest in Schakel door naar je hart voor diepere zelfkennis: zit je vaak in je hoofd, ben je emotioneel of leef je vanuit je hart?

Emotie en gevoel worden vaak door elkaar gehaald. We kunnen leren dat gevoelens verbindend zijn en emoties verstorend. Jan den Boer geeft in Schakel door naar je hart als voorbeeld begeerte. Dit is de onrust van iets moeten of niet mogen. Je kunt leren deze beweging van de emotie te doorvoelen en door meditatie of mindfulness tot rust te brengen.

Schakel door naar je hart leert je hoe je door praktische oefeningen en meditaties kunt leven vanuit je hart. Met de stelling dat je uit vrije wil kunt kiezen voor een intentie en dat training daarvan kan leiden tot nieuw gedrag geeft Den Boer een duidelijk antwoord op de actuele vraag of de vrije wil bestaat. 

Het is tijd voor een liefdesrevolutie

Een tantrazoektocht naar bezielde passie

Uitgeverij Bert Bakker 
Prijs: € 15,00 

Er is over weinig zoveel geschreven en gefilosofeerd als over de liefde. Toch lijkt elke generatie zijn eigen vorm van liefde weer uit te moeten vinden. Onze cultuur is gevangen in een tegenstelling tussen 
saaie seksloze liefde of heftige spannende seks. De seksuele revolutie was een bevrijding, maar de progressieve generatie van toen houdt nu de tegenstelling in stand. Maar er komt een nieuwe generatie op, die zich verzet tegen de doorgeslagen nadruk op seks en uiterlijke schoonheid.
Een nieuw verlangen naar verbinding wordt voelbaar en er komen nieuwe mogelijkheden om hier woorden aan te geven. Jonge politici en journalisten maken het taboe op de liefde bespreekbaar. Wetenschappers ontdekken de neurologische en biologische taal van de liefde en tantristen vertalen oosterse wijsheid in westerse liefdeslessen. Jan den Boer schetst de contouren van een nieuw liefdesparadigma en sprak hierover met wetenschappers, politici, spirituele leiders en commerciële partijen op de markt van liefde en seks. In De tijd is rijp voor een liefdesrevolutie toont Den Boer op overtuigende wijze aan dat de liefde heel opwindend kan zijn.

Boeddhisme

Uitgeverij Ten Have
Prijs: € 15,00 

Ik heb ontdekt dat je geen boeddhist hoeft te zijn om als boeddhist te leven. Boeddhisme is meer een psychologie, geen religie met een God. Daarom kan iedereen de boeddhistische principes toepassen in zijn leven. Het boeddhisme gaat vooral over proberen als een goed mens te leven. Voor ’verlicht’ handelen - handelen dat vrij is van ’lijden’ - geldt iets vergelijkbaars: je hoeft niet al verlicht te zijn om toch zo te kunnen handelen. Het is een keuze.
Het boeddhisme onderscheidt de natuurlijke staat van de geest van de ’grijpende’ geest. Een grijpende geest is een geest die zich hecht, bijvoorbeeld aan het verlangen naar een mooie auto, aan de angst dat die kapot kan gaan, of aan de gedachte ’ik móet nu slapen, anders kan ik morgen niet functioneren’. Dat grijpen van de geest veroorzaakt onrust. Ook het tegenovergestelde is mogelijk: een geest die zich terughoudt. Die twee bewegingen, grijpen en terughouden, komen voort uit een geest die gevuld is met alle mogelijke gedachten en emoties, die het boeddhisme illusies van het ego noemt. Als je je hecht aan deze illusies van het ego - bijvoorbeeld: ik ben pas gelukkig als ik een nieuwe auto heb, of: mijn leven heeft geen zin meer als mijn geliefde me verlaat - ontstaat er onrust, ellende, ruzie en ongeluk.
De boeddhistische meditatiemethode leert je, door de bewegingen van je geest nieuwsgierig te onderzoeken, de balans te vinden tussen grijpen en terughouden. Dat midden, ’de natuur van de geest’, stelt het boeddhisme voor als ’leeg’ - niet gevuld met ego-illusies. Maar je kunt het ook ruimte noemen, liefdevolle vriendelijkheid, openheid, helderheid en gelukzaligheid.

#MeToo, over seks, macht en verandering

Uitgeverij London Books

Prijs: € 5,90

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

In het nieuwe boek van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

In dit boek staan #MeToo verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.

Dit boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo naar #WeToo.  

Boekrecensies:

Anna: Integer genuanceerd boek dat verschillende kanten belicht. Belangrijk boek en aanrader voor iedereen.

Ivonne Meeuwsen: De auteurs reiken ons een oplossing aan middels oefeningen uit de Tantra. Oefeningen die uitnodigen tot introspectie, tot het herontdekken en herwaarderen van onze persoonlijke grenzen én die van de ander. Daarmee bieden ze een uitweg uit de opgeklopte, geseksualiseerde maatschappij waarin seks 'moet', maar tegelijk weinig bevredigend is. 

Annelies, boostyourhealth.nl: Ja, een absolute aanrader! Het boek is confronterend, maar tegelijkertijd zet het je met beide benen op de grond. Het houd je een spiegel voor, laat je nadenken over jezelf en over hoe jij in relatie staat met de ander.

Via dit formulier kun je een of meer boeken bestellen