HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Boeken, cd (download), T-shirt

Onze boeken, een download van onze meditatie-cd en een T-shirt met opdruk van onze tantra mandala kun je bestellen met dit formulier en door overmaking van het betreffende bedrag op rekening NL77INGB0003905018 t.n.v. J.W. den Boer en/of Caroline van Wijngaarden te Vleuten. Bij het bestellen van boeken dien je  € 3,50 per boek extra te betalen voor de verzendkosten.

De boeken Tantra, het verlangen naar verbinding en #MeToo zijn verkrijgbaar in vele boekhandels, maar kunnen ook rechtstreeks worden besteld via deze website. De boeken Schakel door naar je hart, Boeddhisme, Vrijen in verbinding, Het is tijd voor een liefdesrevolutie en Passie voor de stad zijn niet meer verkrijgbaar in de boekhandel, maar wel via deze website.

In april 2019 verschijnt ons nieuwe boek:

Tantra, het geheim van de liefde

Uitgeverij De Driehoek

Prijs: € 22,95

Jan den Boer schreef zijn nieuwe tantra-boek samen met levenspartner Caroline van Wijngaarden. Het is het resultaat van 25 jaar trainingen, studie en onder­zoek, waarbij theoretische inzichten praktisch wer­den getoetst en verfijnd. Tantra gaat over een even­wichtig en liefdevol leven, niet over een dogmatische religieuze waarheid. Waarheid en liefde is in tantra een doorvoelde ervaring, gebaseerd op een medita­tieve praktijk in het dagelijks leven. 

In dit boek brengen Jan en Caroline oude tantra teksten, wetenschappelijke studies en hedendaagse neo-tantra bij elkaar. In het boek vertellen ze ook over hun persoonlijke ervaringen. En het is een heel praktisch oefenboek.

De auteurs willen daarmee inspireren tot een open gesprek en onderzoek over de waarde, de kracht en de beteke­nis van tantra. Dit boek verbindt niet alleen regu­lier en alternatief, wetenschap en spiritualiteit, maar ook meditatie, liefde en extase. Op deze manier kan tantra bijdragen aan een liefdevolle wereld, waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol ontmoeten. 

T-shirt: je kunt een T-shirt met een opdruk van onze tantra mandala bestellen voor € 27,50. Verschillende kleuren en maten zijn mogelijk, geef in de bestelling aan wat je wilt.

■ 

CD download: je kunt onze meditatie-cd als download bestellen voor € 7,50. Op deze cd staan de volgende meditaties (van Jan) en muziek nummers (van Simone Awhina):

Inhoud van de meditatie-cd (75.10 min.)

1 Instrumentale versie: There is a place – Simone Awhina (2.07)

2 Introductie in Tantra (11.13)

3 Instrumentale versie: There is a place – Simone Awhina (2.07)

4 Voorbereidende meditatie (10.06)

5 Song: Angel – Simone Awhina (4.12)

Individuele meditatie

6 Meditatie eerste fase: liefde (3.57)

7 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)

8 Meditatie tweede fase: lust (5.08)

9 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)

10 Meditatie derde fase: verbinding tussen lust en liefde (3.10)

11 Instrumentale versie: True love is letting go – Simone Awhina (2.26)

12 Meditatie vierde fase: breng de liefde de wereld in (3.55)

13 Song: The Rose – Simone Awhina (3.43)

Partnermeditatie, zittend tegenover elkaar 

(of alleen, als een soort geleide fantasie):

14 Meditatie vijfde fase: relatie meditatie (11.54)

15 Song: You are so beautiful  – Simone Awhina (2.26)

16 Introductie tantrische relatie meditatie (0.57)

17 Song: My heart will go on – Simone Awhina (2.45)

Vrijen in verbinding, hoe tantra je liefdesleven kan verrijken

Praktische gids voor spirituele seks

Uitgeverij Ten Have
Prijs: € 17,95

Zin of geen zin? Bij veel stellen staat deze vraag centraal. Door tantrische meditatie kun je leren deze vraag los te laten en leren genieten van het verlangen. Vrijen wordt dan voor beiden aantrekkelijk en verbindend. Steeds meer stellen ondervinden dat inzichten uit tantra de weg wijzen naar een langdurig bevredigende liefdesrelatie.

Dit nieuwe boek geeft een kort en helder overzicht van Jan den Boers visie op tantra, oefeningen, meditaties en ervaringen. Het geeft een overzicht van de Zeven kansen van een tantrische relatie. Dit nieuwe thema komt ook terug in de workshops en trainingen. Het boek wordt uitgegeven met een meditatie-cd, met live muziek van Simone Awhina. Het boek en de cd worden gepresenteerd op het tantrafestival op 6 november in Djoj in Rotterdam.

Het boek kost € 17,95.

(Marjan van der Velden schreef over dit boek een recensie. 'Door deze heldere en praktische gids is mijn vooroordeel over tantra verdwenen. Stond ik er eerst nog wat sceptisch tegenover, nu wil ik er juist meer over weten.' Lees hier.)

Tantra, het verlangen naar verbinding

Uitgeverij Bres (Synthese)
Prijs: € 19,95

"Wat is beter, het bevredigen van 1000 verlangens of het overwinnen van één verlangen?"
Dat is één van de belangrijkste vragen die spiritueel zoekenden zich al eeuwenlang stellen. Een inzicht kan echter pas doorbreken, wanneer je inziet dat het antwoord niet in een dergelijke vraag te vinden is. Het is de verkeerde vraag. Het gaat niet om de keuze tussen het bevredigen van verlangens of het overwinnen van verlangens. Het inzicht van tantra is, dat je kunt leren genieten van je verlangens. Dat het gevoel van verlangen op zich een staat van geluk kan zijn, waar je niets mee hoeft en dat je niet hoeft te verdringen. Waarin je volledig vrij kunt zijn in hoe je met een object van verlangen wilt omgaan, of dit nu een koekje is, of een (seksueel) aantrekkelijke partner.
Vanuit deze vrijheid wordt het mogelijk om je op een spirituele manier te verbinden met jezelf, anderen en het hogere. Wij mensen hebben een sterk verlangen naar verbinding. Zolang we in de strijd zitten tussen bevredigen of overwinnen van dit verlangen zijn we in strijd met onszelf en de omgeving. Tantra biedt een mogelijkheid om te stoppen met vechten, los te laten en van daaruit te leren ons in vrijheid te verbinden.
Volgens deze tantrische visie kunnen dagelijkse zaken zoals het verlangen en de seksuele passie geïntegreerd worden in het spirituele pad. Door de seksuele passie heel bewust te doorleven, kan deze transformeren in liefde, mededogen en meditatie. Dan ontstaat een vorm van sacrale seksualiteit waarin het dagelijkse en het spirituele op een liefdevolle manier verbonden kunnen zijn.

Dit boek is een handleiding in deze tantrische liefdeskunst:

  • Een nieuwe methode: filosofisch lichaamswerk, waarin het mentale een gelijkwaardige plaats krijgt naast gevoel, lichaam en spiritualiteit.
  • Korte, prikkelende essays over actuele onderwerpen zoals de Viagrapil, seksueel geweld, het celibaat, voorbehoedmiddelen, en kinderen en seksualiteit.
  • Langere artikelen waarin de mogelijkheden van tantra beschreven worden, artikelen over de kunst van het aanraken en de kunst van het genieten, en als afsluiting een artikel waarin je uitgenodigd wordt de verhalen en de woorden los te laten en contact te maken met tantra als taal van de stilte.
  • Een test die helpt om te ontdekken in welke functies (denken, voelen of handelen) je het meest ontwikkeld bent, en waar nog ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig zijn.
  • Citaten uit de wereldliteratuur die op een literaire manier voelbaar maken waar het in deze liefdeskunst om gaat.
  • Recente wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van emotionele intelligentie, spirituele intelligentie en bewustzijnswetenschap.
  • Oefeningen om jezelf te trainen in de tantrische liefdeskunst, omdat elke kunst of vaardigheid, of het nu schilderen, tennissen of tantra is, een gedisciplineerde training vraag.

#MeToo, over seks, macht en verandering

Uitgeverij London Books

Prijs: € 20

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

In het nieuwe boek van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

In dit boek staan #MeToo verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.

Dit boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo naar #WeToo. 

Schakel door naar je hart

Uitgeverij De Driehoek
Prijs: € 15,00

boekschakelhartBen je een denker, een doener of een gevoelsmens? Doe de zelftest in Schakel door naar je hart voor diepere zelfkennis: zit je vaak in je hoofd, ben je emotioneel of leef je vanuit je hart?

Emotie en gevoel worden vaak door elkaar gehaald. We kunnen leren dat gevoelens verbindend zijn en emoties verstorend. Jan den Boer geeft in Schakel door naar je hart als voorbeeld begeerte. Dit is de onrust van iets moeten of niet mogen. Je kunt leren deze beweging van de emotie te doorvoelen en door meditatie of mindfulness tot rust te brengen.

Schakel door naar je hart leert je hoe je door praktische oefeningen en meditaties kunt leven vanuit je hart. Met de stelling dat je uit vrije wil kunt kiezen voor een intentie en dat training daarvan kan leiden tot nieuw gedrag geeft Den Boer een duidelijk antwoord op de actuele vraag of de vrije wil bestaat. 

Het is tijd voor een liefdesrevolutie

Een tantrazoektocht naar bezielde passie

Uitgeverij Bert Bakker 
Prijs: € 15,00 

Er is over weinig zoveel geschreven en gefilosofeerd als over de liefde. Toch lijkt elke generatie zijn eigen vorm van liefde weer uit te moeten vinden. Onze cultuur is gevangen in een tegenstelling tussen 
saaie seksloze liefde of heftige spannende seks. De seksuele revolutie was een bevrijding, maar de progressieve generatie van toen houdt nu de tegenstelling in stand. Maar er komt een nieuwe generatie op, die zich verzet tegen de doorgeslagen nadruk op seks en uiterlijke schoonheid.
Een nieuw verlangen naar verbinding wordt voelbaar en er komen nieuwe mogelijkheden om hier woorden aan te geven. Jonge politici en journalisten maken het taboe op de liefde bespreekbaar. Wetenschappers ontdekken de neurologische en biologische taal van de liefde en tantristen vertalen oosterse wijsheid in westerse liefdeslessen. Jan den Boer schetst de contouren van een nieuw liefdesparadigma en sprak hierover met wetenschappers, politici, spirituele leiders en commerciële partijen op de markt van liefde en seks. In De tijd is rijp voor een liefdesrevolutie toont Den Boer op overtuigende wijze aan dat de liefde heel opwindend kan zijn.

Boeddhisme

Uitgeverij Ten Have
Prijs: € 15,00 

Ik heb ontdekt dat je geen boeddhist hoeft te zijn om als boeddhist te leven. Boeddhisme is meer een psychologie, geen religie met een God. Daarom kan iedereen de boeddhistische principes toepassen in zijn leven. Het boeddhisme gaat vooral over proberen als een goed mens te leven. Voor ’verlicht’ handelen - handelen dat vrij is van ’lijden’ - geldt iets vergelijkbaars: je hoeft niet al verlicht te zijn om toch zo te kunnen handelen. Het is een keuze.
Het boeddhisme onderscheidt de natuurlijke staat van de geest van de ’grijpende’ geest. Een grijpende geest is een geest die zich hecht, bijvoorbeeld aan het verlangen naar een mooie auto, aan de angst dat die kapot kan gaan, of aan de gedachte ’ik móet nu slapen, anders kan ik morgen niet functioneren’. Dat grijpen van de geest veroorzaakt onrust. Ook het tegenovergestelde is mogelijk: een geest die zich terughoudt. Die twee bewegingen, grijpen en terughouden, komen voort uit een geest die gevuld is met alle mogelijke gedachten en emoties, die het boeddhisme illusies van het ego noemt. Als je je hecht aan deze illusies van het ego - bijvoorbeeld: ik ben pas gelukkig als ik een nieuwe auto heb, of: mijn leven heeft geen zin meer als mijn geliefde me verlaat - ontstaat er onrust, ellende, ruzie en ongeluk.
De boeddhistische meditatiemethode leert je, door de bewegingen van je geest nieuwsgierig te onderzoeken, de balans te vinden tussen grijpen en terughouden. Dat midden, ’de natuur van de geest’, stelt het boeddhisme voor als ’leeg’ - niet gevuld met ego-illusies. Maar je kunt het ook ruimte noemen, liefdevolle vriendelijkheid, openheid, helderheid en gelukzaligheid.

Via dit formulier kun je een of meer boeken bestellen 

 Als je een prachtige roman over tantra wil lezen is het volgende boek een aanrader:
Tantra op zoek naar de absolute liefde van Daniel Odier.

Deze recente heruitgave is te bestellen via deze volgende link.