TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra in geluid en beeld

In de loop der jaren zijn er van ons verschillende televisie en video opnamen gemaakt. De tweede video hieronder (Ons Tantra aanbod) is onze trailer, een korte samenvatting van 5 minuten van alles wat we doen en geven, met mooie beelden uit onze workshops, van Ibiza en de verschillende televisie opnamen. 
Daaronder verschillende video's van workshops, televisieopnamen en een video van de individuele meditatie die je ook als cd download kunt bestellen.

Met dank aan Paul en Erika Houkes voor een aantal van deze video-opnamen en voor de montage van de video's. 

De muziek bij een aantal door ons gemaakte video's is van Simone Awhina, van de cd Vrijen in verbinding die Jan samen met haar gemaakt heeft voor het boek Vrijen in verbinding.

Op onze video's komen geen deelnemers van workshops voor. We hebben de video's gemaakt met trainers die ingestemd hebben met de opnamen. 

 


Daphne Gakes neemt ons mee in haar podcast Tussen de lakens

In deze podcast laten we zien dat voor ons seks niet alleen iets tussen de lakens is, maar een levensenergie die zich de hele dag verbindt met meditatie en uitnodigt om in alles te kiezen voor liefde. 

Beluister via Spotify.
Dit is de link.

 

Sonja Karsten heeft een hele mooie podcast met ons gemaakt

Je kunt kijken en luisteren via YouTube.
Dit is de link.

Je kunt ook luisteren via Spotify.
Dit is de link.

 

Ons Tantra aanbod

Dit is onze trailer, een korte samenvatting van 5 minuten van alles wat we doen en geven, met mooie beelden uit onze workshops, van Ibiza en de verschillende televisie opnamen.

Hier vind je de video

 

 

Podcast met Giel Beelen

Tantra podcast Jan en Caroline met Giel Beelen (december 2019): van onwetendheid naar kennis, van seks naar levensenergie. Giel: ‘Ik werd al zo gelukkig van de term levensenergie, omdat het seks zoveel breder maakt.’ 

Korte video: Hier vind je de video

Link naar de hele podcast: 

https://www.youtube.com/watch?v=rKUDkKxhz5c&t=286s

(Zie de reactie op de podcast van Hanneke Wolff, onderaan deze pagina). 

Tantra, het geheim van de liefde

Samenvatting van de visie van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in hun nieuwe boek over het 'geheim van de liefde' en de manier waarop het tantrische boeddhisme kijkt naar liefde en relaties.

Hier vind je de video

 

Tantrische relaties

Samenvatting van workshop tijdens de opening van het festival 'Tantrische relaties' op 18 mei 2019 in Centrum Djoj in Rotterdam.

Hier vind je de video

 
insp eft

Naar Bed

Voor ons is tantra een levenswijze: in onze relatie, in ons werk, in onze vriendschappen, in bed, in al onze activiteiten: het dagelijks leven als tantra meditatie. In deze video vertellen we hierover in bed. Over de start van onze relatie, over kwetsbaarheid, over kracht, over vrijen en over verbinding. Ons verhaal over tantrisch leven en tantrisch vrijen. Met citaten uit het tv-programma Naar Bed van de VPRO, 24 en 27 januari 2022.

Hier vind je de video

insp eft

Het Gesprek

Jan den Boer had op 30 januari 2008 een uitgebreid gesprek met Arie Boomsma op de toenmalige zender 'het Gesprek', over het boek 'De Liefdesrevolutie'.

Hier vind je de korte versie

en hier de lange versie

 

Interview over het nieuwe boek 'Het geheim van de liefde'

In dit interview met Paul Houkes vertellen Jan en Caroline over de achtergronden van hun nieuwe boek, 'Het geheim van de liefde', dat in het voorjaar van 2019 verscheen. 

Hier vind je de video

 
insp tulkulobsang

Tantra workshop op RTL 5 - televisie

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden gaven een workshop tanta in het programma Sex Academy, uitgezonden op 8 december 2014 op RTL 5. Hier kun je deze workshop terugkijken. 

(Wij waren uitgenodigd om deze workshop te geven voor mensen die zelf gekozen hadden op televisie te komen.)

Workshop Tantrische Relaties

Workshop door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, 18 mei 2019, centrum Djoj, Rotterdam. 

Hier is de video te zien.

insp leeuwarden

Tantrische meditatie

Deze video geeft een instructie voor de individuele meditatie, één van onze belangrijkste meditaties.

Hier is de video te zien.

Boekpresentatie 'Het geheim van de liefde', 1 juni 2019

Jan den Boer en Caroline presenteren hun nieuwe boek in Centrum Djoj in Rotterdam. 

Hier vind je de video

 

Tantrafestival 2010

Jan den Boer presenteerde op het Tantrafestival 2010 zijn boek 'Vrijen in verbinding.' 

Hier vind je de korte versie (10 min).  

Radioprogramma FunX

Jan en Caroline vertelden op Valentijnsdag, 14 februari 2018, over tantra in het radioprogramma The Peepshow van FunX Radio. 

Hier vind je de videoregistratie

Jan den Boer over polyamorie

Jan den Boer gaf tijdens het Tantrafestival op 5 november 2011 zijn visie over tantra en polyamorie vanuit het tantrisch boeddhisme. 

Hier vind je de videoregistratie.  

Café de Liefde

In het Vpro-Programma Café de Liefde vertelde Jan en Caroline in de zomer van 2009 over zijn visie op seksualiteit. 

Hier vind je de video.  

Kamasutrabeurs 2012

Jan den Boer bezocht in 2012 samen met Filemon Wesselink in het kader van het tv-programma De Week van Filemon de Kamasutrabeurs.

Hier is de video te zien.  

VPRO Metropolis 2011

Jan de Verlichte. Uitzending van het VPRO-programma Metropolis op 22 december 2011 over een tantrische meditatie in de trein.

Hier is de video te zien.  

Schakel door naar je hart

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden gaven op 4 november 2012 in 'Centrum de Roos' in Amsterdam een lezing over het boek 'Schakel door naar je hart’, dat op dat moment net was verschenen.

Hier vind de de videoregistratie 

Presentatie boek #MeToo

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden gaven op 25 april 2018 een lezing over hun nieuwe boek #MeToo, dat op dat moment juist was verschenen. 

Hier vind je de video

 

 

(Reactie op de podcast van Giel Beelen).

Facebook, Hanneke Wolff, 28 juni 2020, 17 uur. 

Het evenwicht tussen terugtrekken en uitreiken & S*X. Jan Den Boer & Caroline, hebben mij jaaaren terug de basis gegeven van oefenen in aanwezig zijn. T@ntra, een omstreden woord met allerlei beelden en bevindingen. Voor mij en hen heel simpel. Het is het evenwicht tussen terugtrekken en uitreiken. Niets meer en niets minder.

Als het moeten wegvalt, is alles mogelijk. Wat als S*x losgekoppeld is van lust (en ook dat lust gewoon mag, wat als je kunt kiezen). Dan gaat het over verbinding. Vaak dient S*x leuk te zijn en als het niet leuk is dan stopt het. Hoe kun je verdrietig zijn en toch s*ksueel verbonden zijn.

Ik leerde van deze kanjers dat je gewoon, (ja gewoon) in elkaar kunt gaan. Okee daar mag je dan ff iets voor doen, zodat het past en dan het over de boodschappen hebben. Niks geen doel op wat dan ook, al helemaal niet op klaarkomen. Giel Beelen opent het gesprek met: klaarkomen en ejaculeren is niet hetzelfde. Jan antwoordt dat orgasme en ejaculeren niet hetzelfde is. Orgasme is een heel lekker gevoel en kan kort en heel lang duren. Een ejaculatie is een spiercontractie en gaat eigenlijk nergens over. Het ligt erg dicht bij elkaar en niets is goed of fout en hoe oefen je (mocht je dat wensen) dit onderscheid. En vooral hoe interessant kan dit zijn. Voor mij zo logisch als wat inmiddels en voor velen nog lichtjaren verwijderd van de ervaring die ze tot nu toe hebben geleerd wat hun waarheid is (en wat als die ook geheel niet verkeerd is).

In het ongemak ontmoet je elkaar. Beyond zin of geen zin. Wat mij immer bijblijft is: een opgewonden partner is fantastisch, zolang je er niets mee hoeft. En kun je genieten van het gevoel van verlangen? Zonder de illusie dat de ander daar iets mee dient te doen? Niemand hoeft jouw verlangen te voeden.

Waar word ik grijperig, needy en waar blijf ik bij mezelf. Je kunt verliefdheid ervaren. Op het moment dat je die gevoelens projecteert op die ander, denk je dat je iets moet van die ander. Dat die ander degene is die staat voor jouw verliefdheid. Hoe interessant dat het anders blijkt.

Hoe bevrijdend kan het zijn (voor een vrouw en ook voor een man) dat een man geen zaadlozing heeft. Buiten of het wel of niet mag. Kun je jezelf oefenen in het behoud van energie. Zonder dat je wat dan ook veroordeelt en kan genieten van alle mogelijkheden. Het spel der Liefde, der verbinding, behoud van energie.

Wat als de bevrijding de volledige erkenning is van hetgeen je niet vrij bent.

Ik heb genoten van deze zalige podcast en ging weer een stuk terug in de tijd van mijn jaartraining bij hen. En ook heb ik gemerkt hoe er veel onbewustzijn hierin is, waardoor vaak onbegrip en onvermogen in het beleven van het leven, waaronder s*ksualiteit.