HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra, genieten van het verlangen

'Jammer genoeg gaat de hele wereld er vanuit dat iedereen weet hoe hij moet liefhebben.
Nergens is dus een opleiding of universiteit die de kunst van de liefde leert.
Vreemd dat het allerbelangrijkste zo verwaarloosd wordt.'

Osho, Liefde en seks

Op deze pagina allereerst informatie over de volgende activiteiten.

Vervolgens kun je informatie vinden over het onderwerp Tantra, verlangen, emoties en overtuigingen. Op de pagina Wat is Tantra? wordt dit verder uitgewerkt

Op deze pagina vind je ook informatie over onze liefdestrainingen.

Meer informatie over het geheim van de liefde kun je hier vinden

Online avond workshop zaterdag 11 december.

Op 11 maart start de nieuwe jaartraining, vijf weekenden genieten, groeien en ontmoeten. Nu vrouwen gozocht, wie maakt de training compleet?.

Live tantra: dag workshops, avondcursussen, Jaartraining, Tantra week Ibiza, Kerst retraite.

Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda 

Volgende activiteiten: 

Tantra in corona tijden

We geven graag tantra in een veilige omgeving, en vragen om daarin je eigen vorm te vinden. Het is fijn als je gevaccineerd bent. Anders vragen we dat je een (zelf-) test doet. Zo hopen we tantra toegankelijk en veilig te houden. We kunnen dan weer tantra zonder verdere beperkingen met elkaar beleven.

Doe je met ons mee? Je bent welkom op onze trainingen – live en online. 

Volgende activiteiten:  

De volgende Jaartraining begint op 11 maart 2022https://www.tantratraining.nl/index.php/jaartraining   

Tantra online avondworkshop voor singles en stellen. Zaterdagavond 11 december. 19:30 uur-22:00 uur. € 30. Meer informatie: https://www.tantratraining.nl/index.php/workshops-en-lezingen/online-workshops 

Zaterdag 22 januari. Workshop Tantra, het geheim van de liefde. De Roos, Amsterdam. 10:30 uur-17:00 uur. € 95. Meer informatie: https://www.tantratraining.nl/index.php/liefdestraining  

Tantra week Ibiza: 30 juli-6 augustus 2022, meer informatie: https://www.tantratraining.nl/index.php/tantraweek 

Ons aanbod:

Voor ons is Tantra is een manier van leven, in onze liefdes relatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven hebben we uitgewerkt in onze trainingen met een doordacht en doorleefd programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainer: sinds 1994 (Jan) en sinds 2008 (Caroline).

Onze primaire inspiratie is het Tibetaans tantrisch boeddhisme, onder meer onze leraar Tulku Lobsang Rinpoche. Wat we geven is een westerse vorm van neo-tantra, met de nadruk op de spirituele kant, waarbij seksuele energie wel geïntegreerd wordt, maar de nadruk ligt op de meditatieve kant daarvan. 

In onze trainingen staan twee thema’s centraal: leven vanuit liefdevolle aandacht en omgaan met verlangen. We beginnen altijd met een oefening, dan een deelronde en dan een uitleg vanuit de ervaring van de deelnemer. Daardoor is het geen theoretisch concept, maar geven we wel betekenis aan tantra, geïntegreerd met de ervaring van de deelnemer. Zo kan tantra onderdeel worden van je dagelijks leven.

Al onze trainingen zijn ervaringsgericht: elke keer eerst een oefening, dan een deelronde waarin je iets mag delen wat je ervaren hebt, en vervolgens van ons een toelichting  over tantra vanuit jullie ervaring. In de opbouw van onze trainingen is er eerst veel aandacht voor het vinden van balans en liefdevolle aandacht aan jezelf, zodat je vervolgens respectvol de oefeningen met anderen kunt doen. Er is veel aandacht voor het kunnen en durven stellen van grenzen en het kunnen aangeven van je verlangens. Verder werken we ondermeer met dans, aanraken, ademtechnieken, tantrische rituelen en kashmirische massage.

Ons aanbod: dagworkshops, avondcursussen, een jaartraining van vijf weekenden, een kleinschalige tantrafestival met ongeveer 120 deelnemers (in mei) en een grootschalig tantra festival met ongeveer 300 deelnemers (in november), een tantraweek op een prachtige plek op Ibiza in de zomer, individuele sessies.

We hebben onze visie uitgewerkt in een aantal boeken en een groot aantal artikelen en een aantal video’s. De artikelen en video’s zijn gratis te vinden op deze website. 

Wij hopen dat deze site je inspireert om Tantra een onderdeel van je eigen leven te maken.

Tot ziens bij één van onze activiteiten!

Jan en Caroline 

De volgende video's en artikelen geven een mooie samenvatting van onze tantra visie:

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid. 

  

Tantra, het geheim van de liefde

Samenvatting van de visie van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in hun nieuwe boek over het 'geheim van de liefde' en de manier waarop het tantrische boeddhisme kijkt naar liefde en relaties.

Hier vind je de video

De volgende video geeft een introductie op de individuele meditatie:

insp leeuwarden

Tantrische meditatie

Deze video geeft een instructie voor de individuele meditatie, één van onze belangrijkste meditaties.

Hier is de video te zien.

Reacties van deelnemers :

Hanneke Wolff, Facebook, 14 december 2017: 'Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die naast het schrijven van boeken een prachtige jaartraining geven. Voor mij is dit de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn en mild worden naar al mijn ervaringen van weleer. Dagelijks pluk ik de vruchten van deze prachtige kloppende reis bij deze twee kanjers!' 

Een deelnemer: 'Ik heb genoten van hoe jullie de cursus hebben gefaciliteerd. Het allermooist vind ik daarvan dat jullie een levend voorbeeld geven van wat jullie hebben overgedragen. 'You walk your talk...'

Meer reacties kun je lezen via deze link

Als je helemaal aanwezig bent in het moment
en kunt genieten van het verlangen zonder uitreiken of terughouden
ontdek je dat alle verlangen verwijst naar de liefde
en word je gedragen in de armen van de liefde zelf.