HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Jaartraining Tantra: start uitgesteld tot 11 maart 2022.

Je kunt je hier aanmelden

De training 2022 start op 11 maart 2022. Alle data:11-13 maart, 22-24 april, 17-19 juni, 30 september-2 oktober, 9-11 december. We starten vrijdagavond 18.30 uur met soep en broodjes, de training start om 19.30 uur. Het einde van het weekend is zondag 17.00 uur. 

Tantra in corona tijden

We geven graag tantra in een veilige omgeving, en vragen om daarin je eigen vorm te vinden. Het is fijn als je gevaccineerd bent. Anders vragen we dat je een (zelf-) test doet. Zo hopen we tantra toegankelijk en veilig te houden. We kunnen dan weer tantra zonder verdere beperkingen met elkaar beleven.

Kosten:

€ 1150,- (excl. verblijfskosten, € 165 per weekend). Aanmelding is definitief na een aanbetaling van € 200,- per persoon. Korting bij laag inkomen: € 100, in overleg met ons.

De jaartraining is de kans om je vijf weekenden te verdiepen in het complete tantra proces, zodat dit een diepgaande invloed in je leven kan krijgen. De jaartraining vindt plaats op een prachtige verbouwde boerderij in Drenthe, waar je kunt genieten van de verbinding met de groep, heerlijk vegetarisch eten en een prachtige omgeving.

SmalhoornDoor meditatie op het verlangen ontdek je een nieuwe vrijheid in jezelf, waarin je niet meer geleefd wordt door je emoties of gedachten, maar nieuwsgierig in verbinding kunt zijn met alles wat zich afspeelt. In tantrische rituelen zoals de inner flute en kashmirische massage kun je deze verbinding op een liefdevolle en respectvolle manier ervaren.  

Interview over het nieuwe boek 'Het geheim van de liefde'

In dit interview met Paul Houkes vertellen Jan en Caroline over de achtergronden van hun nieuwe boek, 'Het geheim van de liefde', dat in het voorjaar van 2019 verscheen. 

Hier vind je de video

Een deelnemer: 'Ik heb het gevoel in een voortdurende staat van verliefdheid te zijn, waarin aardig zijn, het ervaren van schoonheid buiten, al die mooie dingen, er altijd zijn.'

Het complete interview met twee deelnemers van de jaartraining kun je hier lezen.

De Tantra opleiding was en is nog steeds de beste Tantra training die ik heb gehad en ik heb vele, vele trainingen gehad. Dus geef jezelf deze prachtige kans om te groeien. Louiza Obedi.

 

Over tantra: 


De weg van tantra is de ontdekking van jouw pure liefde door de verbinding tussen meditatie en seksuele- of levensenergie.

 

Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Het verlangen moet zo snel mogelijk bevredigd worden, of je kunt je verlangen juist niet goed voelen. Dat leidt tot strijd in relaties, gedoe over zin of geen zin. Door tantrische meditatie kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen. Dit is gebaseerd op het boeddhistische inzicht dat begeerte lijden veroorzaakt, en verlangen een ervaring van verlichting kan zijn. Je kunt leren de beweging van begeerte, uitreiken of terughouden, te herkennen en los te laten, en steeds meer aanwezig te zijn in puur liefdevol verlangen.

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid. Dan wordt seksualiteit een sacraal, heilig gebeuren waarin een diepgaande verbinding met jezelf, een partner en het hogere mogelijk is.

 

Een deelnemer: 'De afgelopen jaren is onze seksualiteit, mede door de tantratraining, steeds verfijnder en subtieler geworden. Mij persoonlijk heeft het bezig zijn met tantra heel erg geholpen om meer in een liefdevolle staat te zijn.'

 

 

Over de training:

 

De Jaartraining Tantra is een unieke gelegenheid om je gedurende langere tijd te verdiepen in tantra en wat dit kan betekenen voor jou in je leven. De training is geschikt voor zowel beginners, als meer gevorderden, vanwege de opzet en programmering. Tussendoor wordt geoefend in huiswerkgroepen, terwijl er elk weekend ruimte is voor terugkoppelen en ieders persoonlijk proces, waardoor je leert reflecteren en anticiperen. Hiertoe krijg je ook individuele opdrachten mee. 

De training is ook geschikt als opleiding ten behoeve van hulpverleners, trainers en therapeuten die tantra als onderdeel van hun werkzaamheden willen gebruiken. Zeker in deze tijd met zijn verwarring rond intimiteit, is het van groot belang jezelf hierin te ontwikkelen en het onderwerp bij jezelf helder te krijgen.

De training is zowel voor singles, stellen, als wanneer je een relatie hebt en alleen mee wilt doen.

De jaartraining wordt elke keer vernieuwd, bijvoorbeeld met inzichten rond betekenis van liefde en het leren leven vanuit mededogen: verantwoordelijk nemen voor je eigen gedrag zonder verwijten naar de ander. We onderzoeken hoe gedragsverandering daadwerkelijk vorm kan krijgen in je leven: door bewustzijn, intentie en oefenen. En we creëren nieuwe oefeningen en rituelen zoals Ruimte voor tantrisch ontmoeten, een experimenteel onderzoek naar pure aanwezigheid, puur gewaarzijn.

 

Een deelnemer: 'Tantra helpt me om in de liefdevolle vriendelijkheid met de ander te kunnen blijven. Het is heel ontroerend als ik iemand echt aan kan kijken, zonder uitreiken of mezelf terug te trekken.'

 

Programma:

We gaan de training vernieuwen, met ons nieuwe thema De kunst van het geluk, het dagelijks leven als tantra meditatie, meer informatie hierover op de volgende webpagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/meditaties 

En hieronder een globaal overzicht van het programma. Dat staat niet vast en wordt in afstemming met jullie elke keer opnieuw vormgegeven.

Weekend 1: Introductie
Kennismaking. Leren leven vanuit liefdevolle aandacht door bewustzijn, intentie en oefening. Omgaan met verlangen en emoties. Verkennen van de seksuele energie in oefeningen en rituelen. 

Weekend 2: Het geheim van de liefde 
Vanuit vormen van lichaamswerk, spiritualiteit en meditatie onderzoeken we hoe je in het hier en nu steeds bewuster kunt gaan leven. Je kunt daarin ontdekken hoe je daarin de pijn van het verleden en de angst voor de toekomst kunt loslaten.We gaan op onderzoek naar drie vormen van liefde, de werking van ons bewustzijn en het geheim van leven vanuit pure liefde.  

Weekend 3: Genieten van het verlangen
Door meditatie op begeerte en emoties kun je leren genieten van het verlangen.  Vervolgens kun je in vrijheid gaan zoeken naar vormen om het verlangen tot uitdrukking te brengen. Je verkent je mogelijkheden van extase onder meer door ademhalingstechnieken zoals de inner flute. In dit tantrische proces kun je vervolgens ervaren hoe verlangen en opwinding kunnen transformeren naar een toestand van diepe rust en meditatie waarin je het contact met jezelf en de ander op een diepgaande manier kunt ervaren.   

Weekend 4: Tantrische relaties
In tantra zijn relaties een mogelijkheid voor spirituele transformatie. Vanuit balans in het verlangen kun je in het hier en nu elke keer opnieuw de juiste vorm en afstand ontdekken waarin echt contact mogelijk is met iedereen om je heen. Tantra gaat over eenheidsbewustzijn, voorbij de oordelen, voorbij zin of geen zin, nieuwsgierig naar wat je echt in contact brengt. Dit geeft de mogelijkheid voor een diepgaande verbinding in een liefdesrelatie. Je wordt uitgenodigd om dit vorm te geven in een heldere intentie en dit vervolgens te oefenen in je leven en relatie. In dit weekend doen we mooie tantrische rituelen zoals de tandava en kashmirische massage.

Weekend 5: Aanwezig zijn in het hier en nu
Wanneer je steeds meer vanuit je echte, authentieke volwassen gevoel leeft, ontdek je een nieuwe vrijheid van waaruit echte keuzes mogelijk zijn. Je leeft in het hier en nu in een spirituele verbinding, en je kunt je seksuele energie elke keer inzetten voor dit transformatieproces.

(Tussen elk weekend is er één keer een bijeenkomst van een oefengroep, te vormen tijdens de training, van ongeveer een halve dag).

Werkwijze:

We gebruiken het boek Tantra, het geheim van de liefde als cursusboek. In dit boek, gepubliceerd april 2019, komt het beste van 25 jaar tantra trainingen, publicaties en ervaring bij elkaar.
We werken met lichaamswerk,veel tantrische technieken, tantrisch dansen, meditatie, massage, harts-kontakt oefeningen, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen.
We zorgen in deze jaartraining voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. We doen in onze trainingen geen seksuele handelingen. Wel is er de mogelijkheid dat oefeningen naakt gedaan worden, zoals massages. Dit is nooit verplicht, je kunt elke keer zelf je grenzen aangeven.
De deelname staat open voor singles en paren, en ook voor mensen die wel een relatie hebben maar toch alleen willen komen.

Kennismaken:

Als je meedoet met de jaartraining vinden we het fijn om kennis te maken. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Een intakegesprek van 1 uur bij ons in Vleuten, kosten € 60.
  • Een gratis intakegesprek van ongeveer 20 minuten, telefonisch.

Afronding en certificering:

Als afronding van de training wordt gevraagd om na het laatste weekend een paper te schrijven, ongeveer twee A4 over wat tantra in je persoonlijke leven betekent en ongeveer twee A4 over wat de tantrische levensvisie in je werk betekent. Ook wordt in de paper een evaluatie van de training en de trainer gevraagd. Als je de training hiermee afsluit, ontvang je het certificaat.

Locatie:

Smalhoorn (www.smalhoorn.nl), een prachtige en sfeervolle locatie in de buurt van Orvelte (Drenthe). Op deze locatie zijn zowel de training, de maaltijden als de overnachting.

Smalhoorn

Smalhoorn

Er zijn verschillende slaapplekken. Ruimtes voor twee of drie personen op de slaapzolders. Slaapplekken voor twee personen in eigen ruimtes in het hoofdgebouw, in de hooiberg of de kota. Ook kun je je eigen tent opzetten of een camper plaatsen.

's Avonds zitten we regelmatig rond een vuurtje of in een tent buiten.

Er is ook een sauna en een hottub die we regelmatig gebruiken.

Smalhoorn

Als het mooi weer is is het ook een prachtige plek om buiten oefeningen te doen.

En het is een heerlijke omgeving om te wandelen.

Trainers:

De training wordt gegeven door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden.

Kosten:

€ 1150,- (excl. verblijf € 165 per weekend). De jaartraining is aftrekbaar voor de belastingen als beroepskosten.

Boeken

Twee studieboeken zijn inclusief: Tantra, het geheim van de liefde en Schakel door naar je hart. Ook krijg je een mp3 download van de meditatie cd Vrijen in verbinding.

Reacties van deelnemers:

Hanneke Wolff, Facebook, 14 december 2017: 'Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die naast het schrijven van boeken een prachtige jaartraining geven. Voor mij de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn en mild worden naar al mijn ervaringen van weleer. Dagelijks pluk ik de vruchten van deze prachtige kloppende reis bij deze twee kanjers!' 

Een deelnemer: 'Ik heb het gevoel in een voortdurende staat van verliefdheid te zijn, waarin aardig zijn, het ervaren van schoonheid buiten, al die mooie dingen, er altijd zijn.'

Het complete interview met twee deelnemers van de jaartraining kun je hier lezen.

Je kunt je hier aanmelden