TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

 

Tantra online avondworkshop voor stellen: Tantrische relaties. Inclusief tandava en kashmirische massage

Vrij bewegen in de betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit.

Datum nog niet bekend.

19:30 uur-22:00 uur.

€ 30 per persoon. Bij laag inkomen: € 25.

Aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Betaling: IBAN: NL77INGB0003905018 t.n.v. J.W. den Boer en C.S. van Wijngaarden te Vleuten. 

Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat je tegenkwam in je opvoeding, in films, in boeken, in ontmoetingen. We hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin het mogelijk is om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen en seksuele energie en meditatie te verbinden. Het is mogelijk is om in vrijheid in die betekenis te gaan bewegen, en dan kun je jezelf en elkaar nieuwsgierig ontmoeten en samen kiezen voor een nieuwe betekenis, die ook elk moment anders mag zijn. Het is fascinerend en ontroerend om te zien hoe dan inzicht en verbinding ontstaat. 

Kom heerlijk genieten van bekende en nieuwe tantrische rituelen, en de tandava en kashmirische massage. Ontdek hoe je ook online kunt genieten van de ontmoeting met jezelf, je geliefde en de andere deelnemers. Een actieve workshop waarin je verrast zult zijn dat je tantra ook op deze manier dichtbij en intens kunt ervaren, dat je echt contact met de groep ervaart, geniet van de actieve rituelen en verrast zult zijn hoe je je na tweeënhalf uur verbonden en ontspannen voelt.

Het tweede deel van de workshop doen we de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage. De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen. De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven. De massage kan gekleed gedaan worden, en je kunt in overleg met je partner kijken of je deze (deels) naakt wilt doen. Bij deze massage kun je kiezen om je in beeld ook te verbinden met anderen, of uit beeld samen een meer intieme vorm te onderzoeken. Heerlijk om juist thuis te doen.

We hebben ontdekt dat tantra ook online een heel bijzondere, verdiepende en verbindende ervaring kan zijn. Je hoeft niet te reizen en kunt toch de verbinding met de anderen en de groep voelen. Daarom bieden we nu deze online avondworkshop aan.

(Lees de positieve recensies van onze online workshops hieronder).

Zoom 

De workshop is via Zoom. 5 minuten voor de start van de workshop krijgen jullie een link om met ons de videoverbinding te maken. Enkele dagen voor de workshop krijgen jullie nog een mail met een toelichting op de videoverbinding. Voor de veiligheid vragen we aan iedereen geen opnames te maken van de workshop.

 

Over onze online workshops:

We ontdekken een hele nieuwe wereld om online met elkaar in contact te zijn. Lekker thuis zijn, op de bank of in bed, niet hoeven reizen. En toch deelnemen aan een tantrisch ritueel met een mooie structuur en de verbinding met de groep voelen.

Eind maart 2020 begonnen we onze ontdekkingsreis met het geven van online tantra workshops. Dat bleek verrassend verbindend te zijn, met veel positieve recensies. In de eerste week van juni 2020 deden we mee met een groot internationaal online tantrafestival, we gaven workshops en we deden mee met workshops. En we hebben ook zelf kunnen ervaren dat het heerlijk is om vanuit de bank of je eigen bed in je slaapkamer een workshop te volgen, de structuur te volgen, de verbinding te voelen. Of je nu alleen of samen bent, je bent heerlijk thuis en toch in verbinding. Een heel bijzondere ervaring, die we nu graag met jullie willen delen.

Een reactie: Wat een mooie, fijne avond. En wat een verbinding tussen Rolf en mij maar ook met jullie en de andere deelnemers. Jullie online workshop is ontstaan vanwege Corona. Wat ons betreft mag het na Corona door blijven gaan. Wij hebben het ervaren als een veilige, intieme manier om kennis met tantra te maken. Ik had mezelf in een gemeenschappelijke ruimte en live niet zo diepgaand met de oefeningen en gericht op mijn partner bezig kunnen houden. En ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Wij kijken uit naar de volgende online workshop! Liefs, Diana en Rolf  

Een reactie, december 2020: 'Ik wil jullie toch nog wel even laten weten dat Karin en ik de online tantra heel erg fijn hebben gevonden. We hebben er die avond nog lang over nagepraat. Bijzonder dat je met een Zoom sessie toch zulke mooie dingen kunt bereiken. Hartelijk dank aan jullie beide en tot een volgende keer.' Liefs Bart en Karin. (Meer reacties hieronder). 

Reacties op online workshops voorjaar 2020:

BEST ZOOM-CALL EVER!    ***** (vijf sterren!) 😊

Terwijl we tevergeefs proberen elkaar digitaal te ontmoeten, was Tantratraining Online een hele bijzondere ervaring en echter dan normaal! Samen met mijn partner hebben we ingelogd bij Jan en Caroline voor Het Geheim van de Liefde. De verhouding tussen uitleg, oefeningen en delen was top. Voorbij de weerstand voor nog meer online contact, brachten Jan en Caroline ons naar de essentie. Het delen voelde open en treffend, zo herkenbaar. Graag doen we de workshop nog eens in het ‘echt’. In de tussentijd is deze bijzondere vorm verbindend en inzicht gevend. Het brengt rust. Dankbaar sluiten we de workshop af en genieten van het weekend.

Toon en Irene 

Hoewel wij het heerlijk vonden jullie live te zien, heeft Zoom ook voordelen. Juist door deze 'afstand' waren de 1 op 1 gesprekken heel fijn om te doen, we werden niet gestoord door andere gesprekken. Dat gold ook voor de oefeningen, die konden wij ongestoord en privé doen. De inbreng van de elementen was leuk om te ervaren. Al met al een fijne ervaring, zeker prima te doen voor stellen. Wat ons betreft zeer voor herhaling vatbaar ter afwisseling van live workshops.  

Carin en Jeroen

Ik dacht een workshop online, eigenlijk niet iets voor mij. Het onderwerp wel, maar de afstand en elkaar niet echt kunnen zien. Verbazingwekkend dat het dus echt kan en het nog werkt ook! Dit komt mede doordat er aandacht was voor iedereen en ruimte. Ruimte om iets te delen mocht hier behoefte aan zijn. Mooie oefeningen en helder gegeven. Ik voelde mij na de sessie zachter worden en liefdevol. Ik kijk uit naar de volgende keer.

Anita van Ammers

Bijzonder om ook online de verbinding en iets liefdevols te voelen met de andere deelnemers! De ruimte die gecreëerd werd om vanuit kwetsbaarheid te delen. De openheid om te voelen wat er te voelen was. En het dansje in de huiskamer voelt toch anders als je het samen doet. 🙂 

Laura

Dank voor de workshop. Ik ben al een beetje ervaren en handig met ZOOM en ik vind het verbazingwekkend dat het mogelijk is om op deze manier toch warmte, intimiteit, verbinding te beleven. En dat is zo nodig nu. Kwaliteitscontact. De oefeningen hadden een intense uitwerking, de theorie moest ik nodig weer even ophalen. Zoals: het midden, de balans zoeken. Niet ver vooruit reiken, niet terugtrekken, maar uitnodigen tot contact wat in vrijheid beantwoord kan worden  ( of niet). Nogmaals dank en graag tot ziens, Hartelijke digitale omhelzing, 

Marleen Heeman. 

 

Over tantra

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 

We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden.

 ohm