TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Relatiesessies

In literatuur, films en ook in veel relaties is de liefde een romantisch drama met hoge pieken en diepe dalen. Regelmatig komen stellen bij ons in therapie of workshops met een verhaal over veel ruzie en weinig seks. Soms is het verhaal na een paar weken al totaal anders: ze hebben de liefde en de passie weer teruggevonden.

Maar wel een andere liefde en passie dan waar ze naar op zoek waren. We zien dat veel mensen een romantische overtuiging over de liefde hebben die onhaalbaar is en vooral strijd oproept. In het tantrisch boeddhisme hebben we een andere vorm van liefde gevonden, die verbindend én opwindend is. Een liefde die lang geheim gehouden is, maar nu steeds meer bekend wordt in het westen.

Heb je genoeg van de verwijten, de strijd en de eenzaamheid? Eeuwenoude spirituele wijsheid en de nieuwste ontdekkingen van de neurowetenschappen laten zien dat er een vorm van liefde zonder strijd en pijn is. De essentie is om je die liefde eenvoudigweg weer te herinneren. Dit kun je oefenen. Als je religies stript van alle ingewikkelde dogma’s en rituelen, blijven een aantal eenvoudige oefeningen over die jij nu ook kunt leren.

Heb je daar geen tijd of geduld voor? Geen probleem, de oefeningen zitten in je dagelijkse bezigheden en je wint er tijd mee. Geen zin in saaie meditaties? Geen probleem, we bieden je praktische ‘meditaties’ terwijl je geniet van eten, seks of al die andere zaken die jouw leven zoveel plezier geven.

In de relatiesessies onderzoeken we met jullie hoe je op deze manier je relatie kunt verdiepen en samen kunt gaan oefenen om je (nog) meer te verbinden in de liefde. Dat kan meestal in een beperkt aantal sessies. Ons boek Tantra, het geheim van de liefde en de bijbehorende meditatie-cd download ondersteunen je om samen thuis dit onderzoek aan te gaan.

Meer informatie en tarieven op de volgende pagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/introductie