HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

 

Op 23 oktober 2021 was het 17e tantra festival in Djoj in Rotterdam. Djoj gaat sluiten. We gaan op zoek naar nieuwe locatie voor 2022, we houden jullie op de hoogte.

Alle informatie van het festival 2021::

 

Tantra festival: alle informatie voor deelnemers, waaronder het programma.

(Een entreebewijs krijg je na aanmelding en betaling). Klik op de kopjes hieronder.

 

Programma

 

Zaalindeling

 

Djoj plattegrond

 

Djoj route

 

 

Het tantra festival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. 

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Duidelijke grenzen zijn in het festival belangrijk: geen seksuele handelingen, geen genitaal contact. Als er naakt in de workshop is, wordt dat duidelijk aangeven bij de tekst van de workshop.
 
Er zijn 36 workshops in acht zalen. De afgelopen jaren was het festival uitverkocht met 260 deelnemers en 40 trainers. De inschrijving start om 11.45 uur, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur van 21.15 uur tot 23.00.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Jan en Caroline zullen ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers.

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail.

Wil je je aanmelden voor het tantra festival op 23 oktober 2021? Dat kan via dit formulier

Thema Tantra festival: 

‘Het dagelijks leven als tantra meditatie.’

Voor ons is tantra een meditatie in het dagelijks leven. Dat is onder meer geïnspireerd op het Tibetaans boeddhisme. Het verhaal gaat dat ergens in de achtste eeuw in Tibet een aantal nonnen en monniken uit de kloosters traden, om te onderzoeken of je in het dagelijks leven, terwijl je een liefdesrelatie hebt, seks hebt, kinderen hebt en werkt, nog steeds in meditatie kunt zijn.
 
Waar veel vormen van meditatie een rustige en stille plek zoeken, is de uitdaging van tantra om in een drukke stad, tijdens je werk, tijdens het vrijen, in een heftige ruzie en in elke andere dagelijkse belevenis in meditatie te kunnen zijn. Op die manier komen de uitersten van opwinding, emotie en extase enerzijds en diepe meditatieve rust anderszijds samen in pure aanwezigheid, dit zou je ook non dualiteit kunnen noemen.
 
Soms lijkt meditatie in het Westen vooral gericht op jezelf lekker voelen of tantrische extase ontdekken. Voor ons is in tantrische meditatie je intentie belangrijk. Een van onze belangrijkste intenties is liefdevolle aandacht, ofwel een altruïstische houding, gericht op liefde en verbinding in de wereld.
 
Je kunt meer hierover lezen in het volgende artikel van ons:
 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid. 

 
 
Tantratrainers op het tantrafestival 9 november 2019