HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken

Workshop over leven in liefde en balans

19 maart 2022.

Peterstraat 20, Gouda (een prachtige verbouwde kerk).

Kosten: € 85

Tijd: 10.30- 17.00 uur 

Wij bieden hier geen lunch aan. Je kunt zelf een lunch meenemen, of in de buurt iets kopen.

Aanmelden via de volgende link: https://www.tantratraining.nl/inschrhoetantra1 

Als je helemaal aanwezig bent in het moment
en kunt genieten van het verlangen zonder uitreiken of terughouden
ontdek je dat alle verlangen verwijst naar de liefde
en word je gedragen in de armen van de liefde zelf.

Dit is de workshop over Tantra en relaties. Zowel om je relatie te verrijken als je die hebt, als om te leren relateren als je geen relatie hebt. Omdat zowel stellen als singles meedoen, leren we van elkaar. Maar het gaat niet alleen over liefdesrelaties, het kan ook je relatie met jezelf en met vrienden, familie en collega's verrijken.

Veel mensen laten zich leiden door hun overtuigingen en emoties, waardoor veel conflict kan ontstaan. In deze workshop leren we contact te maken met de essentie van ons bewustzijn: liefdevolle aandacht. Dan wordt het mogelijk om in contact met jezelf en de ander te zijn, zelfs al is de ander niet altijd in contact met jou. Daarin ontstaat een diepgaande ervaring van vrijheid, verbinding en geluk. 

Tantra is voor ons een onderzoek naar het verlangen. Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Het verlangen moet zo snel mogelijk bevredigd worden, of je kunt je verlangen juist niet goed voelen. Dat leidt tot strijd in relaties, gedoe over zin of geen zin.

Door in een tantrische meditatie bewust te worden van de beweging van het uitreiken en terughouden, wordt het mogelijk een balans te bereiken waarin het verlangen verstilt en tegelijkertijd extatisch en meditatief voelt. Zo kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen. Dit is gebaseerd op het boeddhistische inzicht dat begeerte lijden veroorzaakt en verlangen een ervaring van verlichting kan zijn. Je kunt leren de beweging van begeerte, uitreiken of terughouden, te herkennen en los te laten en steeds meer aanwezig te zijn in puur liefdevol verlangen. Van daaruit wordt een diepgaande liefdesverbinding mogelijk in een relatie, waarin je als het ware wordt gedragen door de liefde zelf.

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 
We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

De workshop is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Een goede samenvatting van ons tantra verhaal staat in het volgende artikel van Jan: 

Tantra, genieten van je verlangen: http://www.tantratraining.nl/Artikelen/ParaAstro.pdf (gepubliceerd in ParaAstro, 2010)

Dit is verder uitgewerkt in ons nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde, zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra

Aanmelden: https://www.tantratraining.nl/inschrhoetantra1

Voorwaarden voor deelname 

Ons Tantra aanbod

Dit is onze trailer, een korte samenvatting van 5 minuten van alles wat we doen en geven, met mooie beelden uit onze workshops, van Ibiza en de verschillende televisie opnamen.

Hier vind je de video