HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra en de kunst van het aanraken

Een nieuwe, diepgaande en speelse workshop

Met kashmirische massage

20 februari 2021, 10:30 -17:00, € 75, Djoj, Rotterdam

Schrijf hier in  

Tantra nodigt uit om contactgericht te zijn in de aanraking, en niet doelgericht. Om de ander als een gelijkwaardig mens te ontmoeten. In deze workshop brengen we onze mooiste tantrische aanraak oefeningen samen. En we geven betekenis aan de oefeningen, zodat je het mee kunt nemen in jouw leven.

 In deze workshop beginnen we met het creëren van een veilige omgeving. We onderzoeken zoals altijd in onze workshops het verlangen: wat is het punt waar niets moet en alles mogelijk is? Hoe kun je in balans zijn, hoe kun je kiezen voor een houding van liefdevolle aandacht?

De workshop is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt en alleen wilt komen. We nemen bij elke oefening tijd voor een zorgvuldige partnerkeuze.

In de ochtend doen we onze mooiste, meest speelse en diepgaande aanraakoefeningen.

Een groot deel van de middag doen we de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage. De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen. De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven.

De massage kan gekleed gedaan worden, en je kunt in overleg met je partner kijken of je deze (deels) naakt wilt doen. Je kunt de massage dichtbij doen, of met iets meer afstand. Je zoekt in het moment de passende vorm, wij zullen je daarbij begeleiden. Je leert om grenzen te stellen en te verkennen, en je kunt ontdekken dat een diepe verbinding met jezelf en een ander mogelijk is in een veilige omgeving. 

Over tantra:

Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 
We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

Datum: 20 februari 2021
Tijd: 10.30- 17.00 uur 
Kosten: € 75. Wil je ook deelnemen aan de lunch, dan betaal je € 83.
Locatie: Centrum Djoj, A. Duyklaan 5-7 Rotterdam

Schrijf hier in