LIEFDESTRAINING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra: het geheim van de liefde

Een effectieve liefdestraining voor singles en stellen

Data:

19 januari 2019, De Roos, Amsterdam.

22 juni 2019, 10.30 - 17.00 uur, Djoj, Rotterdam, 

Kosten: € 75, inclusief het boek Schakel door naar je hart (waarde €19,95)
Lunch:  De Roos:  
€ 10,00     Djoj: € 8 

Inschrijfformulier

We gaan vele jaren naar school en oefenen uren op het tennisveld of de piano. Maar in de liefde hebben we de romantische opvatting dat het er vanzelf moet zijn. En als het dan misgaat gaan we met onszelf of (als we een partner hebben) elkaar de strijd aan, storten ons in een langdurige therapeutisch traject of zoeken we weer een volgende partner.

Deze workshop neemt je mee in het geheim van de liefde, zowel voor jezelf, in het creëren van een relatie als in het onderhouden van een relatie.

Heb jij genoeg van de verwijten, de strijd en zoektocht naar liefde? Genoeg van de liefdespijn?

Eeuwenoude spirituele wijsheid en de nieuwste ontdekkingen van de neurowetenschappen laten zien dat er een vorm van liefde zonder strijd en pijn is. De essentie is om je die liefde eenvoudigweg weer te herinneren. Dit kun je oefenen. Als je religies stript van alle ingewikkelde dogma’s en rituelen, blijven een aantal eenvoudige oefeningen over die jij nu ook kunt leren.

Heb je daar geen tijd of geduld voor? Geen probleem, de oefeningen zitten in je dagelijkse bezigheden en je wint er tijd mee. Geen zin in saaie meditaties? Geen probleem, deze workshop geeft praktische ‘meditaties’ terwijl je geniet van eten, seks of al die andere zaken die jouw leven zoveel plezier geven. 

Dit alles is gebaseerd op diepgaand onderzoek en ervaring. In deze workshop vertellen wij en laten we zien hoe wij onszelf getraind hebben in de liefde. We voerden hierover fascinerende gesprekken met hedendaagse spirituele meesters en wetenschappers. Dat vertalen we in een ervaringsgerichte workshop.

Een belangrijk onderdeel van de workshop is het omgaan met emoties en overtuigingen, meer informatie hierover via de volgende link: http://www.tantratraining.nl/index.php/intro-omgaan-emoties   

Het geheim van de liefde

- Alle esoterische vormen van religies verwijzen naar een staat van pure liefde, die je alleen maar hoeft te herinneren.

- Ook de moderne neurowetenschappen tonen dit aan in ons brein.

- Deze liefde is er al, je kunt er niets voor doen, en toch kun je leren om je dit te herinneren als je het vergeten bent. Vanuit het niet-doen.

Toevallige liefde, gekozen liefde, liefde

Het grote geheim van de liefde is door veel spirituele meesters vertaald in een metafoor van de golven en de zee. 

In deze workshop worden drie vormen van liefde onderzocht: toevallige liefde, gekozen liefde en pure liefde. 

- Toevallige liefde: onbewust leven gaat over leven in een illusie, de golven van emoties en gedachten. 

- Gekozen liefde: meditatie gaat over het leren doorzien van de illusie. De golven van emoties en gedachten in vrijheid laten bewegen terwijl je kiest om in de essentie van de zee van liefde te zijn.

- Liefde: inzicht gaat over het direct ervaren van de zee van liefde, voorbij de illusie. 

Wie ben jij (bewustzijn), waar wil je staan (intentie) en wat ga je doen (oefening)?

- Liefdes training kan op korte termijn een groot effect hebben in jouw leven.

- De eerste stap is bewustzijn: het erkennen van je eigen onvrijheid en de onvrijheid van een partner (als je die hebt), en daar liefdevol en zonder verwijt mee omgaan.

- De tweede stap is het formuleren van een heldere intentie hoe jij in liefde wilt leven.

- De derde stap is oefenen vanuit die heldere intentie: leven in liefde.

Inschrijfformulier