TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra: het geheim van de liefde

Een effectieve liefdestraining voor singles en stellen

Workshop: 

Zondag 13 oktober 2024. Heart to heart, Bussum. 10.30 - 17.00 uur. Kosten: € 85 i.p.v. € 105.

Hier kun je je inschrijven

Toevallige liefde is als een golf die opkomt en weer verdwijnt

Gekozen liefde is leren om de andere golf te ontmoeten

Pure liefde is jezelf realiseren dat elke golf in essentie ook de zee is

Dan herinner je je dat je een zee van liefdevolle aandacht bent 

Je kunt genieten van het golf zijn en ontdekken: wow, ik ben eigenlijk altijd al in verbinding met de zee  

Het geheim van de liefde

Deze workshop neemt je mee in het geheim van de liefde, zowel voor jezelf, in het creëren van een relatie als in het onderhouden van een relatie.

Heb jij genoeg van de verwijten, de strijd en zoektocht naar liefde? Genoeg van de liefdespijn?

Stel je voor dat je in de loop van de ochtend in de workshop al gaat ervaren dat je met de hele groep aanwezig bent in een diep gevoeld veld van liefde. Dit is bijna niet in woorden uit te leggen, deelnemers zijn elke keer weer geraakt door de diepgaande liefdeservaring die hier mogelijk is. En vervolgens geven we je ook betekenis en oefeningen waardoor je het in je eigen leven kunt gaan realiseren.

Eeuwenoude spirituele wijsheid en de nieuwste ontdekkingen van de neurowetenschappen laten zien dat er een vorm van liefde zonder strijd en pijn is. De essentie is om je die liefde eenvoudigweg weer te herinneren. Dit kun je oefenen. Als je religies stript van alle ingewikkelde dogma’s en rituelen, blijven een aantal eenvoudige oefeningen over die jij nu ook kunt leren.

Heb je daar geen tijd of geduld voor? Geen probleem, de oefeningen zitten in je dagelijkse bezigheden en je wint er tijd mee. Geen zin in saaie meditaties? Geen probleem, deze workshop geeft praktische ‘meditaties’ terwijl je geniet van eten, seks of al die andere zaken die jouw leven zoveel plezier geven.

Dit alles is gebaseerd op diepgaand onderzoek en ervaring. In deze workshop vertellen wij en laten we zien hoe wij onszelf getraind hebben in de liefde. We voerden hierover fascinerende gesprekken met hedendaagse spirituele meesters en wetenschappers. Dat vertalen we in een ervaringsgerichte workshop.

(Deze workshop is natuurlijk ook een mooie en leerzame ervaring als er al veel liefde is in je relatie). 

Een nieuwe betekenis van liefde

Wat is jouw onbewuste definitie van de liefde? En maakt die jou wel gelukkig? In de loop van je leven heb je min of meer onbewust een idee ontwikkeld over wat liefde is, en dat probeer je vervolgens te creëren, of het je nu gelukkig maakt of niet. Meestal volg je daarin het idee van de romantische liefde, zoals we dat leren uit boeken, films, van onze ouders en vrienden. Een liefde die komt en gaat.

Maar is ook een liefde waar je voor kunt kiezen, in die je kunt oefenen. Dan ontdek je dat liefde een totaal andere betekenis kan hebben. We zien in onze workshops en relatie sessies dat mensen elke keer weer verbaasd zijn dat ze deze kennis niet hebben. En dat ze vervolgens met deze kennis en oefenen al binnen een paar weken grote positieve veranderingen in hun leven en relaties creëren.

Vervolgens blijkt het niet makkelijk om de discipline te hebben om door te gaan met studie en oefenen. Daarom is herhaling hiervan belangrijk. En ook leuk, om weer met gelijkgestemden te onderzoeken en te oefenen.

Wil jij ook een nieuwe betekenis van liefde in jouw leven ontdekken, in je relatie als je die hebt of als je die zoekt? In je contacten met kinderen, vrienden en collega's? Doe dan mee met onze workshop Tantra, het geheim van de liefde.

Het geheim van de liefde

- Alle esoterische vormen van religies verwijzen naar een staat van pure liefde, die je alleen maar hoeft te herinneren.

- Ook de moderne neurowetenschappen tonen dit aan in ons brein.

- Deze liefde is er al, je kunt er niets voor doen, en toch kun je leren om je dit te herinneren als je het vergeten bent. Vanuit het niet-doen.

Toevallige liefde, gekozen liefde, liefde

Het grote geheim van de liefde is door veel spirituele meesters vertaald in een metafoor van de golven en de zee.

In deze workshop worden drie vormen van liefde onderzocht: toevallige liefde, gekozen liefde en pure liefde.

- Toevallige liefde: onbewust leven gaat over leven in een illusie, de golven van emoties en gedachten.

- Gekozen liefde: meditatie gaat over het leren doorzien van de illusie. De golven van emoties en gedachten in vrijheid laten bewegen terwijl je kiest om in de essentie van de zee van liefde te zijn.

- Liefde: inzicht gaat over het direct ervaren van de zee van liefde, voorbij de illusie.

Wie ben jij (bewustzijn), waar wil je staan (intentie) en wat ga je doen (oefening)?

- Liefdes training kan op korte termijn een groot effect hebben in jouw leven.

- De eerste stap is bewustzijn: het erkennen van je eigen onvrijheid en de onvrijheid van een partner (als je die hebt), en daar liefdevol en zonder verwijt mee omgaan.

- De tweede stap is het formuleren van een heldere intentie hoe jij in liefde wilt leven.

- De derde stap is oefenen vanuit die heldere intentie: leven in liefde.

Lees meer over de liefde op de volgende pagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/intro-liefdestraining