TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantrische intimiteit

De verbinding tussen meditatie en extase

Inclusief tandava en kashmirische massage

Voor singles en stellen.

Zondag 17 juni 2023, De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183. Amsterdam. 

10.30 - 17.00 uur, € 105. 

Hier kun je inschrijven

Wat is intimiteit voor jou?

Stel je hebt heel veel zin om te vrijen, je partner ligt al in bed, jij stapt in bed en je partner draait zich om en zegt: ‘Welterusten.’ Je gaat liggen, zonder iets te doen, en je ervaart een diep gevoel van gelukzaligheid: mmm...... verlangen. Kun je je dat voorstellen? 

Of je hebt net welterusten gezegd, je partner komt bij je liggen, je valt ontspannen in slaap en na 5 minuten word je wakker en ervaar je een diep gevoel van verlangen: mmm.... vrijen. Kun je dat voorstellen? (En misschien ligt je partner dan al lekker te slapen).

We zoeken in tantra een nieuwe betekenis van meditatie, intimiteit en seksualiteit. Voor veel mensen gaat seks over zin of geen zin, over doelgericht naar een orgasme, over even jezelf 'lekker verliezen'. Pieken en dalen, letterlijk en figuurlijk. Veel mensen stellen zich bij meditatie een rustige plek voor: stil zitten, wierook, kaarsje. Seks en meditatie lijken zo twee totaal verschillende werelden. Wij onderzoeken hoe seks en meditatie samen kunnen smelten in een totaal aanwezige liefdevolle extase.

Wat kun je ervaren? 

Linde vertelt het volgende over haar ervaring in de workshop Tantra en de kunst van het geluk van 17 oktober 2021: 'Ik ben heel dankbaar voor het volgen van deze workshop. Het heeft me erg geholpen om weer in contact te komen met mijn eigen gevoel en vanuit een balans in mezelf contact te zoeken met een ander. De opbouw heeft daarin geholpen. We begonnen de dag met een dans, waardoor je niet gelijk hoeft te praten en jezelf voorstelt. Lichamelijke oefeningen breken het ijs en dat is bij dit soort workshops heel behulpzaam. Ook zijn er genoeg momenten van uitwisseling en vragen stellen. Tot slot deden we de kashmirische massage en dat gaf tussen mij en mijn partner veel gevoel van verbinding en vertrouwen. Dank voor jullie openheid en luisterend oor!'

 

Wat gaan we doen? 

In de ochtend ontmoeten we elkaar in dans, meditaties op het verlangen en contactoefeningen. We verkennen op een veilige respectvolle manier hoe intimiteit voelt in het contact met jezelf en vervolgens in contact met andere cursisten (als je met je partner komt kun je ook kiezen om de oefeningen samen te doen).

Een deel van de middag doen we de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage. De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen. De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven. De massage kan gekleed gedaan worden, en je kunt in overleg met je partner kijken of je deze (deels) naakt wilt doen. 

De hele dag gaat over tantrisch genieten en de kunst van het geluk, hierover kun je meer lezen op de volgende pagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/genieten  

Onze complete training, met alle oefeningen en achtergrondverhalen is te vinden in ons boek Tantra, het geheim van de liefde, in de volgende video hierover meer:

Boekpresentatie 'Het geheim van de liefde', 1 juni 2019

Jan den Boer en Caroline presenteren hun nieuwe boek in Centrum Djoj in Rotterdam. 

Hier vind je de video