TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantrische intimiteit

De verbinding tussen meditatie en extase

Inclusief tandava en kashmirische massage

Voor singles en stellen.

Datum nog niet bekend, Mc Spirit, Baarn

10.30 - 17.00 uur, € 105. 

Hier kun je inschrijven

Kom een dag heerlijk genieten van de wereld van de tantrische intimiteit. We creëren een veilige en uitdagende omgeving, waarin je ontdekt hoe je meer in verbinding met jezelf en een ander kunt zijn.

In het programma van deze dag komen de belangrijkste elementen van het geheim van de liefde, leer je genieten van het verlangen en ontdek je de tantrische kunst van het aanraken.

In de ochtend creëren we met elkaar een veld van liefde en verbinding, met dans, ontmoeten en verschillende tantrische rituelen. Je zult verrast zijn hoe voelbaar dit veld van liefde en verbinding voor iedereen is. 

's Middags doen we de tandava en kashmirische massage. In de tandava vind je een balans in jezelf, van waaruit de massage een liefdevolle dans kan worden, waarin je jezelf en de ander echt kunt ontmoeten, zonder doelgericht te zijn. Vanuit verschillende rollen ontdek je dat je diepgaand contact kunt ervaren met elkaar.

De verbinding tussen intimiteit en meditatie

We hebben ontdekt dat twee energieën die soms ver uit elkaar staan - intimiteit en meditatie - met elkaar verbonden kunnen worden. Meditatie nodigt uit tot nieuwsgierigheid, alles is welkom, opwinding, maar ook een goed gesprek, een moment van verdriet of lekker in slaap vallen. Als je intimiteit/seksualiteit en meditatie verbindt, is er geen doel dat bereikt moet worden, gaat het niet over zin of geen zin, maar is er een stroom van levensenergie waarin je elk moment kunt beginnen en elk moment kunt stoppen, waarin álles welkom is.
In deze workshop gaan we met praktische oefeningen, meditaties en de kashmirische massage deze tantrische intimiteit ontdekken en ervaren, en daaraan vervolgens betekenis geven.
We onderzoeken zo hoe intimiteit en meditatie samen kunnen smelten in een totaal aanwezige liefdevolle extase. 

In de workshop doen we geen seksuele handelingen. Je neemt de ervaring mee naar huis waar je kunt gaan ontdekken hoe dit je intieme en seksuele leven - alleen en/of met een partner - gaat verrijken.

Wat kun je ervaren? 

Linde vertelt het volgende over haar ervaring in de workshop Tantra en de kunst van het geluk van 17 oktober 2021: 'Ik ben heel dankbaar voor het volgen van deze workshop. Het heeft me erg geholpen om weer in contact te komen met mijn eigen gevoel en vanuit een balans in mezelf contact te zoeken met een ander. De opbouw heeft daarin geholpen. We begonnen de dag met een dans, waardoor je niet gelijk hoeft te praten en jezelf voorstelt. Lichamelijke oefeningen breken het ijs en dat is bij dit soort workshops heel behulpzaam. Ook zijn er genoeg momenten van uitwisseling en vragen stellen. Tot slot deden we de kashmirische massage en dat gaf tussen mij en mijn partner veel gevoel van verbinding en vertrouwen. Dank voor jullie openheid en luisterend oor!'

 

Wat gaan we doen? 

In de ochtend ontmoeten we elkaar in dans, meditaties op het verlangen en contactoefeningen. We verkennen op een veilige respectvolle manier hoe intimiteit voelt in het contact met jezelf en vervolgens in contact met andere cursisten (als je met je partner komt kun je ook kiezen om de oefeningen samen te doen).

Een deel van de middag doen we de Kashmirische dansmeditatie (tandava) en massage. De Tandava is een meditatieve dans waarin je diepgaand in contact met jezelf kunt komen. De Kashmirische massage is een bijzondere vorm van tantra massage. Je leert - binnen je eigen grenzen - om contact gericht te zijn en de massage te geven uit een gevoel van liefdevolle aandacht. In een soort langzame meditatieve dans beweeg je met je handen over het lichaam van je partner, zonder doel, zonder aan het werk te gaan. De persoon die ontvangt heeft een eigen rol in de beweging, zodat deze massage een diepgaande ontmoeting van twee mensen wordt, ieder vanuit zijn eigen rol. Hier kun je ervaren wat de betekenis van tantrische intimiteit zou kunnen zijn in je leven. De massage kan gekleed gedaan worden, en je kunt in overleg met je partner kijken of je deze (deels) naakt wilt doen. 

De hele dag gaat over tantrisch genieten en de kunst van het geluk, hierover kun je meer lezen op de volgende pagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/genieten

Lees meer over vrij én verbonden bewegen in de betekenis van intimiteit en seksualiteit in het volgende artikel: 

Liefde, verlangen en intimiteit...
Waar sta jij?

Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat ze tegenkwamen in hun opvoeding, in films, boeken en in ontmoetingen, bepaalde hun kijk op genoemde zaken. Dat maakt ze lang niet altijd gelukkig, maar ze onderzoeken zelden waar ze eigenlijk in geloven en of het ook anders kan.

Wij hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin ruimte bestaat om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen, en seksuele energie en meditatie te verbinden.

Lees, probeer het uit, kom in beweging: zodat emotie, gevoel en denken kunnen verbinden.  

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Paravisie, mei 2023

 

Onze complete training, met alle oefeningen en achtergrondverhalen is te vinden in ons boek Tantra, het geheim van de liefde, in de volgende video hierover meer:

Boekpresentatie 'Het geheim van de liefde', 1 juni 2019

Jan den Boer en Caroline presenteren hun nieuwe boek in Centrum Djoj in Rotterdam. 

Hier vind je de video