TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra zomerweek 2020 voor singles en (gelegenheids-) stellen

Nu € 75 last minute korting (nog een paar plaatsen vrij).

Ook voor singles geldt vanaf 1 juli dat fysiek contact weer mogelijk is als de oefeningen gedaan worden volgens het protocol voor contactberoepen. Verder houden ons aan de gewenste 1,5 m. Zo kunnen we toch weer mooie tantra trainingen samen delen. 

Het gespreksverslag met het RIVM staat onderaan.

Hoe gaan we een mooie zomer maken van 2020? We hebben een mooie locatie gevonden voor een tantraweek voor singles, stellen en gelegenheids-stellen: Meeuwenveen in Havelte: https://meeuwenveen.nl/

We delen met jullie een compleet tantra programma, waarin alle belangrijke aspecten van tantra aan de orde komen: omgaan met verlangen, omgaan met emoties en overtuigingen, het geheim van de liefde en mooie tantrische rituelen. 

Maria, die al zoveel jaren fantastische maaltijden maakt voor de jaartraining, zal in deze week voor heerlijk vegetarisch eten zorgen.

We houden ons aan de 1,5 m regels, en we kunnen de tantra contact oefeningen wel samen doen. Er is een ruime zaal en eigen ruimte buiten waar we de oefeningen kunnen doen die we beter niet binnen kunnen doen. Zo zijn we tantra opnieuw aan het ontdekken op een passende manier.

Gebouw 3 van Meeuwenveen is een plek die helemaal voor onszelf voelt. De ideale locatie om je bijna een week lang je te verdiepen in tantra, je te verbinden met een fijne groep en tegelijkertijd ook een vakantie gevoel te hebben.

Inschrijfformulier

Data, tijden en kosten

Data en tijden: vrijdag 31 juli 18.00 uur - woensdag 5 augustus 17:00 uur.

De kamers zijn beschikbaar vanaf 18:00 uur. Soep en broodjes om 18:30 uur. Start training om ongeveer 20:00 uur.

Kosten: voor de Tantra week € 500 p.p. 

Verblijfkosten, inclusief alle vegetarische maaltijden: € 450 p.p. (daarin zit ook een bedrag voor het afwas corvee dat we afgekocht hebben, om zo ook zoveel mogelijk aan de 1,5 m afstand te kunnen houden).

Het maximum aantal deelnemers is ongeveer 20. Er zijn ruim 30 slaapplekken in het gebouw.

Tantra: verdiepen en verbinden

Deze tantraweek is de kans om je te verdiepen in het complete tantraproces, zodat dit een diepgaande invloed in je leven en relatie kan krijgen. Door meditatie op het verlangen ontdek je een nieuwe vrijheid in jezelf, waarin je niet meer geleefd wordt door je emoties of gedachten, maar nieuwsgierig in verbinding kunt zijn met alles wat zich afspeelt. In tantrische rituelen kun je deze verbinding op een liefdevolle en respectvolle manier ervaren.

De tantraopleiding was en is nog steeds de beste tantratraining die ik heb gehad en ik heb vele, vele trainingen gehad. Dus geef jezelf deze prachtige kans om te groeien. Louiza Obedi.

We onderzoeken hoe je kunt leren kiezen om te leven vanuit liefde, zodat liefde een stabiele basis wordt in je eigen leven en je relatie. Daarin leren we omgaan met emoties, blokkerende gedachten en impulsief gedrag. Het gaat er niet om deze te onderdrukken, maar om te leren daarin vrij te bewegen vanuit een basis van diep doorvoelde liefde. En zoals altijd onderzoeken we het verlangen, zodat je daar ook vrij in leert bewegen. Vanuit deze basis gaan we een rijk aanbod van tantrische rituelen onderzoeken. Daarbij komen onder meer aan bod de tandava en kashmirische tantramassage. Ook zullen we een aantal nieuwe tantrische rituelen met jullie delen. Een aantal oefeningen kunnen naakt gedaan worden, maar het is nooit een verplichting. We creëren met jullie een veilige omgeving waarin grenzen verkennen op een prettige manier uitdagend kan zijn.

“Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die een prachtige training geven. Voor mij de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn.” Hanneke Wolff

Inschrijfformulier

Gespreksverslagen RIVM:

Telefoon gesprek RIVM, Richard van Veen, 2 juni 2020, 17:00 uur.

Gestelde vraag: wat is in een workshop met massage en meditatie mogelijk in contact tussen mensen die geen relatie hebben?

Samenvatting antwoord: uitgaan van veilig werken bij contactberoepen. Zie de website: RIVM.nl  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen  Het is mogelijk op die manier paren te vormen die samenwerken. Zorg wel dat je de contacten beperkt tot de momenten van contact tijdens een massage en dergelijke. Verder hou je je aan de 1,5 meter regel. Stel elkaar de vragen over de gezondheid. Houd je aan alle regels zoals het gebruik van desinfecterende gel. Een gezichtsmasker is niet nodig.

Telefoongesprek RIVM , Rachel, 25 juni 2020, 12:35 uur

Gestelde vraag: wat is in een workshop met massage en meditatie mogelijk in contact tussen mensen die geen relatie hebben? En wat verandert er naar aanleiding van de persconferentie van gisteren?

Samenvatting antwoord: contact sporten en dergelijke zijn nu ook toegestaan, er is meer mogelijk, dus als je in het algemeen uitgaat van de 1,5 m en je houdt je aan de regels en protocollen bij een aanraakoefening of massage dan is dat mogelijk.